Hydrodermabrasie

De Hydrodermabrasie is een opvolger van de microdermabrasie, waarbij de nieuwste technieken worden gebruikt. De behandeling combineert namelijk verschillende stappen, waaronder reiniging, exfoliatie, extractie en een intensieve hydratatie.

Wat is Hydrodermabrasie?

Hydrodermabrasie (ook wel bekend onder de naam Aquaderm, hydra of Hydrofacial) is een populaire huidverzorgingsbehandeling die wordt uitgevoerd met behulp van een speciaal apparaat.

Misschien ben je bekend met microdermabrasie, hier wordt gebruik gemaakt van een diamantkop op de huid waardoor dode huidcellen er fijntjes af worden geslepen. Dit is niet voor elke huidtype geschikt maar de Hydrodermabrasie kan toegepast worden op elke huid, zelfs op de gevoelige huid.

Het is een opvolger van de microdermabrasie, waarbij de nieuwste technieken worden gebruikt. De behandeling combineert namelijk verschillende stappen, waaronder reiniging, exfoliatie, extractie en een intensieve hydratatie.

Bij Hydrodermabrasie wordt een zuiverende vloeistof onder vacuüm en met hoge snelheid op en in uw huid gespoten. Ronddraaiende bewegingen zorgen ervoor dat dode huidcellen en onzuiverheden worden verwijderd. Tegelijkertijd wordt uw huid enorm gehydrateerd door het zuivere vocht en de verschillende lotions wat aan de huid wordt afgegeven.

Het combineert exfoliatie van de huid met het inbrengen van actieve werkstoffen in de diepere huidlagen. Vitaminen, hyaluronzuur, salicylzuur of andere actieve werkstoffen worden tijdens de behandeling aan de huid afgegeven en zorgen voor een verbetering van de huid van binnenuit. De methode is effectiever dan serums of crèmes met dezelfde werkstoffen omdat deze bij hydrodermabrasie in diepere huidlagen worden afgegeven.
 

Het wordt vaak gebruikt om de huid er frisser en stralender uit te laten zien en is populair vanwege de directe resultaten en het minimale ongemak of hersteltijd na de behandeling.

Hydrodermabrasie kan toegepast worden bij: 

 • Totale huidverbetering
 • Fijne (droogte) lijntjes
 • Droge/vochtarme en schilferige huid
 • Ongelijkmatige huid
 • Door de zon beschadigde huid
 • Vermoeide huid
 • Grove poriën, mee-eters en vette huid
 • Doffe/grauwe (rokers) huid

De Hydrodermabrasie behandeling wordt niet gegeven bij:

 • Klanten jonger dan 18 jaar
 • Zwangerschap en bij borstvoeding
 • Hartafwijkingen, pacemakers en andere elektronische apparaten in het lichaam
 • Metalen in het lichaam en protheses
 • Kanker
 • Huidaandoeningen
 • Wonden
 • Implantaten en fillers
 • Herpesinfecties
 • Huidbeschadigingen 

Wat maakt Hydrodermabrasie zo speciaal?

Doordat het een 4-voudige werking heeft namelijk:

• Reiniging & Extractie: Onder vacuüm wordt met de speciale vloeistoffen de huid diep reinigt en vind talg extractie van mee-eters en verstopte poriën plaats. Vuil en talg worden afgevoerd in de opvangcontainer, dit kan je na de behandeling ook zien!
• Exfoliatie & Peeling: Met hydrodermabrasie wordt de huid geëxfolieerd m.b.v. van speciale zuren  (AHA en BHA oplossingen). Hierdoor kunnen dode huidcellen en verstopte poriën nog beter verwijderd en gereinigd worden.
• Hydrateren & Kalmeren: Het inbrengen van speciale werkstoffen zorgt voor intensieve hydratatie en kalmeert de huid.
• Insluizen / Voeden: Met Hydrodermabrasie worden ook direct serums en werkstoffen in de huid gesluisd d.m.v. Ultrasoon. Bovendien zorgt de vacuüm-massage voor verhoogde doorbloeding en lymphatische activiteit waardoor stoffen sneller en beter worden opgenomen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De huid wordt eerst gereinigd met een passende reiniging, ik kies de passende lotion en ga met de hydrotip over de huid heen. terwijl de hydrotip over de huid glijd, wordt de huid gereinigd en wordt het bovenste laagje dode huidcellen pijnloos verwijderd. Tegelijkertijd  worden er voedende lotions de huid ingesluisd. Deze hebben een direct effect en langdurige resultaat. Door de keuze uit drie verschillende huidlotions kan de behandeling op iedere huid worden afgestemd. De huid wordt daarna verfrist en de PH waarde hersteld met de Oxygen Spray,

Daarna breng ik een 20% oplossing BioActive Niacinamide aan op de huid. Niacinamide, beter bekend als vitamine B3, is een sterkte antioxidant en wordt zodra het opgenomen is door de huid omgezet in twee stoffen: NADH en NADPH. Deze stoffen zijn werkelijk alleskunners voor de huid en zeer noodzakelijk, omdat ze bij veel processen in de huid betrokken zijn. Een tekort aan deze stoffen wordt gelinkt aan meerdere huidproblemen denk aan acne, psoriasis, eczeem, rosacea, hyperpigmentatie en gele huidverkleuring door veroudering. BioActive Niacinamide is een bioactieve vitamine. Bioactief betekent dat het lichaam deze vorm direct herkent en niet meer om hoeft te zetten, Dit kan misschien even een beetje prikken op de huid maar dit duurt misschien maar een paar seconde.

Dan wordt het Get me Glowing Vliesmakser aangebracht. Dit masker heeft een zuiverende, kalmerende en ontstekingsremmende werking door het ingrediënt wilgenbast extract. Het masker bevat hyaluronzuur en arginine, waardoor het de huid een flinke hydratatie boost geeft. Het fytine zuur in dit masker heeft een exfoliërende werking waardoor het de huid een gezonde glow geeft. De werkstoffen in het masker worden met de Ultrasoon nog dieper en sneller de huid ingebracht.

Tijdens het inwerken van het masker krijg je een nek-hoofdhuidmassage, de behandeling wordt afgesloten met LED-Therapie, een aangepast serum en een dagverzorging en eventueel een SPF.

Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?
Na de behandeling kan de huid wat rood zijn, flink doorbloed zijn en warm aanvoelen. Dit hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. Na 24 uur is de meeste roodheid weg. Het heeft een gezonde glow ziet er fris uit en is super zacht en glad.

De behandelde huid is de eerste 24uur gevoelig voor zonlicht, gebruik daarom een SPF van minimaal 30. (Verkrijgbaar in de salon)

Behandelcombinatie
Hydrodermabrasie kan zeer goed gecombineerd worden met andere behandeltechnieken zoals bindweefselmassage, microneedling, cosmetische acupunctuur om de behandelingen net iets intensiever te maken. Het is wel aan te raden om de thuisproducten aan te schaffen die geadviseerd worden, om zo een sneller en beter resultaat te bereiken.

HYDRODERMABRASIE GLOW

±60 minuten € 87,50

In deze behandeling ligt de focus op een diepe reiniging van de huid.
Alle werkstoffen kunnen weer beter ingetrokken worden en je ervaart meteen een zachte en gladde huid.

Deze behandeling is inclusief Skinscrubber die ervoor zorgt dat vuil uit de poriën wordt getrild om zo de huid nog beter te reinigen, het verwijderen van onzuiverheden, LED-therapie, en een nek-hoofdhuidmassage.

(Hoe de hele behandeling gaat lees je hierboven)


HYDRODERMABRASIE LIFTING

±80 minuten € 105,-

In deze behandeling wordt er ook nog extra aandacht gegeven aan het collageen en elastine aanmaak, waardoor het een perfecte behandeling is voor de rijpe/verslapte huid en de huid met (beginnende) lijntjes.

De behandeling is inclusief bindweefselmassage, radiofrequentie om de diepe laag van de huid te verwarmen, de dermis. Deze warmte stimuleert de aanmaak van collageen. En microcurrent om de gezichtsspieren te stimuleren waardoor deze sterker worden en verslappingen van de huid minder worden.

Ook wordt er gebruikt gemaakt van het Lift me up vliesmasker.
Het ingrediënt Thyme Vulgaris heeft een verstevigend effect op de gezichtscontouren en door het toegevoegde rozen extract worden de hyaluronzuur- en elastine niveaus in de huid verhoogd. Resultaat? Een zijdezachte, gehydrateerde huid met een liftend effect.

Ook wordt er bij deze behandeling i.p.v. de Niacinamide de BioActive Vitamin C aangebracht, dit bevat 20% pure vitamine C in de bioactieve vorm (L-ascorbinezuur). Deze hoeft door het lichaam niet meer omgezet te worden en is dus de meest effectieve vorm van vitamine C. Deze speciale poeder is ontwikkelt voor opname door de huid en is dus niet vergelijkbaar met een vitamine C supplement die je inneemt.


 Bekijk hier hoe de Hydrodermabrasie zijn werking doet

Afspraak maken 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram