Slaap je mooi

Je huid heeft overdag veel te verduren. Je huid wordt blootgesteld aan factoren die de huidkwaliteit kunnen aantasten. Denk hierbij aan de verschillende temperaturen (binnen en buiten), weersinvloeden zoals regen, wind, warmte of zon, make-up en toxische stoffen die in de lucht dwarrelen.

Uit onderzoeken blijkt dat het herstel van de huid 's nachts optimaal is: diverse natuurlijke huidmechanismen werken 's nachts weliswaar twee keer zo hard dan overdag! De nacht is hierdoor een perfect moment voor een juiste huidverzorging met  IK SKIN PERFECTION, omdat de huid de werkstoffen uit de producten beter kan opnemen. De heerlijke producten van Ik Skin Perfection zijn 100% vrij van siliconen, parabenen, parfum, sulfaten (SLS/SLES) en minerale oliën.

Wat doet de huid 's nachts?
De huid kan 's nachts beter werkstoffen opnemen, omdat hij actiever is dan overdag. Diverse onderzoeken hebben met metingen vast kunnen stellen welke verschillen er zijn in de activiteit in de huid 's nachts en overdag. Er zijn vier natuurlijke mechanismen die de huidkwaliteit bepalen:

1. Celvernieuwing | om er fris en jonger uit te zien. 
De huid vernieuwt zich continu, doordat huidcellen een levensloop doorgaan. Nieuwe cellen worden gemaakt en oude huidcellen sterven af. Uit onderzoeken is gebleken dat deze cyclus van celvernieuwing en het aantal celdelingen hierbij het hoogst is rond 01.00 uur 's nachts en het laagst is rond 13.00 uur ‘s middags. De huid is 's nachts dus erg actief en de nieuwe cellen kunnen gelijk aan de slag met de werkstoffen uit je nachtverzorging. Dit resulteert in een stralende huid wanneer je wakker wordt.

2. Microcirculatie | voor een dosis nieuwe energie. 
De microcirculatie in de huid, oftewel de bloedsomloop door de kleine vaten, is optimaal tussen 00.00 uur en 05.00 uur 's nachts. Deze toename in bloeddoorstroming komt onder andere door de versnelde celvernieuwing die in de nacht plaatsvindt. Op dit tijdstip is de huid actief bezig met het afvoeren van afval- en giftstoffen en het aanvoeren van zuurstof en voedingsstoffen. De huid is 's nachts warmer door deze verbeterde bloedsomloop en neemt hierdoor ook beter werkstoffen op. Zorg daarom voor crèmes die werkstoffen met anti-oxidanten hebben, zoals Vitamine C(Ascorbic acid), vitamine E(tocopherol) of Vitamine A (retinyl palmitate).

3. Desquamatie (afschilfering) | voor een stralende teint. 
Onze huid leeft en vernieuwt zichzelf elke vier á zes weken. Deze vernieuwing is zichtbaar in de vorm van schilfers: de hoornlaag laat de dode huidcellen los en in andere huidlagen wordt gewerkt aan nieuwe cellen voor een stralende teint. Uit onderzoeken blijkt dat deze afschilfering het meest actief is rond  01.00 uur en 05.00 uur ‘s nachts.  

4. Herstel barrièrefunctie | voor een soepele en gekalmeerde huid. 
De huid heeft een natuurlijk beschermjasje, de huidbarrière, die de huid beschermt tegen schadelijke  invloeden van buitenaf. Gedurende de dag wordt dit beschermjasje steeds zwakker doordat hij belast  wordt door allerlei factoren. Voor het slapen gaan reinig je de huid, zodat vuil, zweet, talg en make-up van de huid verwijderd wordt. De huidbarrière is na de reiniging op zijn kwetsbaarst. ‘s Nachts hersteld de barrièrefunctie zich, door de versnelling van celvernieuwing, afschilfering en microcirculatie. Een goed functionerende barrièrefunctie resulteert in een gekalmeerde, soepele huid.

Maak van je nachtrust je schoonheidsslaapje!

De producten van Ik Skin Perfection hebben de juiste werkstoffen voor de nacht, zodat het herstel van de huid optimaal is. Beauty Salomon heeft een speciaal SLEEPING BEAUTY PAKKET samengesteld voor je. Zo kan je huid goed herstellen en kan jij genieten van een stralende en gezonde huid!


 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram