Puistjes! 

Bah! Je vindt het vies, je vindt het er niet uit zien, je wilt er gewoon zo snel mogelijk vanaf! Want hé, morgen is die verjaardag en je wilt echt niet met die dikke pukkel rondlopen, en opmerkingen krijgen van goh is dat je aan en uit knop.

Dus je gaat als een malle knijpen en drukken, en oh nee het is gewoon nog erger geworden! Wat nu!?

Ja dat is natuurlijk de grootste fout die we allemaal maken, het zo snel mogelijk uitknijpen. Maar hoe kan je nou het beste die pukkel wegkrijgen zonder dat het de volgende dag er weer zit?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat niet alle pukkels gelijk uit te knijpen zijn.

-      Die rode bult…laten zitten! Grote kans dat er helemaal niks uit komt, en de huid nog meer geïrriteerd en beschadigd wordt. Wat je hier wel aan kunt doen is even aanstippen met Salicylzuur (Ik Skin Perfection - Salicyl Acid), dit vermindert de zwelling en ook het talgaanmaak.

-      Heb je zo’n “lekkere” (ja lekkere, sorry i love it) dikke pukkel met een witte kop, yes dan mag je je uitleven, maar natuurlijk wel op de juiste manier. (het liefste laat je het lekker door mij doen, zoals de meeste weten geniet ik daar van!)

Hieronder de tips waar je mee aan de slag kan gaan, mocht die dikke witte pukkel er zitten.

1. Werk schoon!

Werk alsjeblieft zo hygiënisch mogelijk. Je gaat namelijk toch een soort wondje creëren op je huid. En dat wondje moet niet besmet worden. Dan kan je morgen of overmorgen weer aan de slag.

Je huid en je vingers zijn dus schoon. Voor je huid gebruik je hiervoor een milde cleanser (Ik Skin Perfection - SILK) en een beetje alcohol op het puistje zelf (gebruik bijvoorbeeld van die speciale alcoholdoekjes). Ook je handen was je vooraf goed. Je zou eventueel handschoenen kunnen dragen, ik wikkel altijd een tissue of wat gaasjes om mijn vingertoppen, dat zorgt meteen voor iets meer grip. Je kunt eventueel ook een wattenstaafje gebruiken om het puistje uit te drukken, maar zelf vind ik dat meer iets voor plekken zoals op het oog, of in het oor.


2. Gebruik een steriel naaldje

Dit is eigenlijk wel het allerbelangrijkste, want doe je dit niet dan heb je grote kans dat die pukkel er morgen weer zit! Want wat veel mensen doen is knijpen knijpen en nog eens knijpen zo hard als ze kunnen en PATS de helft vliegt tegen de spiegel aan, maar de andere helft heb je leuk naar beneden gedrukt dus zit hij er morgen gewoon weer! Inprikken dus!

Nu we helemaal clean aan het werk zijn, hoort daar dus ook een steriel naaldje bij. Wat je niet wilt, is dat je straks een nog groter puistje hebt. Je moet zorgen dat het talg naar buiten kan komen. Je kunt daarvoor een piepklein openingetje creëren met een steriel naaldje. Zorg dat je met een écht scherp en klein naaldje werkt, zodat je alleen een miniscule opening maakt en niet nog meer schade toebrengt. Als je geen nieuw naaldje hebt, dan moet je de naald is steriel maken. Bijvoorbeeld door deze door een vlammetje te halen of wat alcohol. (Of je kan mij even heel lief aankijken, dan krijg je een naaldje mee naar huis.)

Prik het puistje schuin aan. Dus niet het naaldje recht of verticaal in het witte puntje steken. Anders druk je als het ware de pus en het talg alleen maar verder naar binnen.

3. Knijpen maar!

Wees wel een beetje lief voor je huid. Knijp je huid niet uit alle macht fijn. En zet zeker je nagels er niet in! Het enige wat je daarmee bereikt is dat je daarna met een grote rode plek zit. Of dat je schade maakt, die voor meer onrust zal zorgen.

Druk voorzichtig het talg en pus uit het puistje, doe dit met lichte heen en weer bewegingen zodat het geleidelijk eruit komt. Ga niet te lang door en stop met knijpen op het moment dat je wat bloed ziet. Dan ben je eigenlijk al te ver.

4. Nazorg

Dep je huid bij het puistje daarna schoon met een nieuwe tissue of een gaasje. Of gebruik hiervoor een alcoholdoekje. Je kunt daarna eventueel je serum en/of dagcrème aanbrengen. Smeer niet meteen een laag make-up op het wondje, maar laat je huid heel even tot rust komen. Mooie producten als nazorg zijn de AHA+ SERUM & AHAMAX 24H om te voorkomen dat er weer puistjes komen.

Natuurlijk zijn er soms meerdere redenen waarom een puistje er zit, dus mocht je hier veel last van hebben laat het dan door een specialist verwijderen en behandelen.

Wil je meer tips over hoe je je huid het beste kan verzorgen? Of wil je eens een grondige reiniging. Boek dan een afspraak in.

TIP: Boek de IK SKIN & ACNE PEELING  voor veel ontstekingen of de IK SKIN & ACNE HOOGFREQUENTIE voor mee-eters/onzuiverheden.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram