Na je behandeling ontvang je één van deze gezonde tussendoortjes met een heerlijk kopje thee.
Hieronder de recepten als je ze thuis ook graag wilt maken.

Veel plezier met bakken!
Bananencake met lavendel


Bereidingstijd: 10-15 minuten + 40-45 minuten oventijd

Ingrediënten

200 gram speltmeel of een andere meelsoort (Tip de Meelmix van Schär is glutenvrij)
130 gram kokosbloesemsuiker of dadels (verweek deze dan wel eerst)
1,5 theelepel gedroogde lavendelbloesem (Merk Erica of Jacob Hooy)
0,5 theelepel kaneel
0,5 theelepel vanille bourbon (optioneel)
¼ theelepel gedroogde rozemarijn (optioneel)
1,5 theelepel bakpoeder
Snufje zout
350 gram rijpe bananen (ongeveer 3 bananen)
50 gram kokosolie, Ghee of AH plantaardige boter (gesmolten)
160 ml havermelk, rijstmelk, erwtendrink of cashewdrink (ga hier lekker mee experimenteren) 

1 theelepel baking soda
1 theelepel vers limoen of citroensap

40 gram walnoten of andere noten

Voeg eventueel wat eiwitpoeder erbij voor een eiwitrijke bananencake. (ik gebruik die zelf van Motion, dit is een grasgevoerde Whey proteïne)

Benodigdheden


Grote kom
Cakevorm
Bakpapier
Oven
Blender of keukenmachine

Bereiding


1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
2. Doe het meel, kokosbloesemsuiker(gebruik je dadels i.p.v. kokosbloesemsuiker doe deze er dan bij volgende stap bij), lavendel bloesem, kaneel, rozemarijn, zout en bakpoeder in een grote kom.
Roer alles goed door elkaar.
3. Doe de bananen, (eventueel de dadels als je die gebruikt) gesmolten kokosolie(of boter) en de plantaardige melk in de blender of keukenmachine en mix tot een romig geheel. (Gebruik je eiwitpoeder voeg hem dan bij deze stap erbij)
4. Voeg dit mengsel daarna toe aan de kom met droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar met een lepel.
5. Doe het limoen/citroensap en de baking soda in een glas of kom en roer door elkaar. Dit gaat bruisen. Voeg het daarna toe aan het mengsel en roer nogmaals door elkaar.
6. Bekleed de cakevorm met een velletje bakpapier en giet hier het beslag in. Verdeel daarna de fijngehakte walnoten over het beslag.
7. Bak de cake in 40-45 minuten gaar in de oven.
8. Laat de cake 30 minuten afkoelen voor je deze aansnijdt. Garneer eventueel met extra lavendel bloesem en noten.

Tip! super lekker met de So So Vegan Pistache Pasta! (niet teveel i.v.m. de toevoeging van rietsuiker) 

Speltkoekjes

Ingrediënten deeg

250 gr speltmeel (of probeer eens een andere meelsoort)
½ ei + de andere helft om de koekjes mee in te smeren (wil je hem vegan maken gebruik dan Agar Agar  en smeer het in met evt. plantaardige melk)
¼ tl zeezout/himalayazout of keltisch zout
185 gr grasboter of roomboter, op kamertemperatuur (voor een vegan versie gebruik een plantaardige boter)
125 gr kokosbloesemsuiker
½ citroenrasp 
1 tl vanille-extract of bourbon vanille poeder (jacob hooy holland barret)

ingrediënten vulling

handje Pompoenpitjes
handje Walnoten (of andere noten) fijngehakt
handje Chiazaadjes en/of hennepzaadjes
handje Cranberry’s en/of rozijnen (optioneel)
eventueel nog wat gehakte pure chocolade, je kunt hier natuurlijk in variëren wat jij lekker vindt.

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor het deeg en vulling bij elkaar en kneed ze tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 °C en kneed het deeg nog kort door, pak dan steeds een kleine hoeveelheid, rol hier een bal van en duw het plat. Je kunt natuurlijk ook eventueel vormpjes gebruiken. Plaats de koekjes met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes goed afkoelen op een rooster. Doe ze daarna in een luchtdichte verpakking met een vers bakpapier op de bodem (zo blijven ze langer knapperig). De koekjes zijn wel tot 4 weken te bewaren.

Notenrepen

 

Ingrediënten

100 gram havermeel of probeer een andere meelsoort 
200 gram ongezouten noten naar keuze
150 gram dadels zonder pit of als je deze niet hebt liggen kunnen rozijnen ook.
2 eetlepels agavesiroop (of honing/ahornsiroop)
0,5 theelepel kaneel
0,5 theeleper vanille bourbon (optioneel)
2 eieren (of als je hem vegan wil maken, 2 bananen, of 4 eetlepels tahin of andere notenpasta of agar agar)

Voeg eventueel wat eiwitpoeder erbij voor een eiwitrijke reep (ik gebruik die zelf van Motion, dit is een grasgevoerde Whey proteïne)

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Week de dadels 5-10 minuten in kokend water
- Stop de meel, noten en dadels in de blender of mixer en mix alles door elkaar.
(wil je de noten wat grover laten doe deze dan later in de mixer)
- Voeg nu de agavesiroop en de eieren toe en mix nog even door elkaar, totdat het een grove plakkerige massa is.
- Stort de massa in een met bakpapier beklede ovenschaal (ongeveer eentje van 20x20) en druk het stevig aan met de achterkant van een (natte) lepel of vork. Ik strijk met een vork altijd nog lijntjes erin zo lijken het net echte repen!
- Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 25-30 minuten. Laat hierna afkoelen en snijd het geheel in repen/stukjes.

Bewaar ze ongeveer een week in de koelkast.  Invriezen is ook mogelijk, eet ze dan wel na het ontdooien na 1-2 dagen op.

Granola repen

Ingrediënten

100 gram havermout of havervlokken
200 gram ongezouten noten naar keuze
50 gram gedroogde cranberry's (optioneel)
150 gram dadels zonder pit of als je deze niet hebt liggen kunnen rozijnen ook.
2 eetlepels agavesiroop (of honing/ahornsiroop)
2 eieren (voor vegan versie kies voor 2 bananen, 4 eetlepels tahin of andere notenpasta, of agar agar)

Ik voeg zelf altijd nog wat pompoenpitjes, lijnzaad, chiazaadjes of hennepzaadjes toe en soms ook wat pure chocolade maar je kunt hierin variëren.

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Week de dadels 5-10 minuten in kokend water
- Stop de havermout, noten, cranberry's en dadels in de blender of mixer en mix alles door elkaar.
(wil je de noten wat grover laten doe deze dan later in de mixer)
- Voeg nu de agavesiroop en de eieren toe en mix nog even door elkaar, totdat het een grove plakkerige massa is.
- Stort de granolamassa in een met bakpapier beklede ovenschaal (ongeveer eentje van 20x20) en druk het stevig aan met de achterkant van een (natte) lepel of vork. Ik strijk met een vork altijd nog lijntjes erin zo lijken het net echte repen!
- Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 25-30 minuten. Laat hierna afkoelen en snijd het geheel in repen/stukjes.

Bewaar ze ongeveer een week in de koelkast.  Invriezen is ook mogelijk, eet ze dan wel na het ontdooien na 1-2 dagen op.

Abrikozen repen

Ingrediënten

125gr dadels of rozijnen
125gr gedroogde abrikozen
50gr geraspte kokos
50gr ongezouten cashewnoten

- Week van te voren de dadels ongeveer 5-10 minuten in kokend water, zo blijft alles beter bij elkaar plakken.
- Doe alle ingrediënten in een mixer en mix alles door elkaar totdat het een grove plakkerige massa is.
- Doe dan alles in een plastic (tuppeware) bakje van ongeveer 20x20
- Druk goed plat met de achterkant van een lepel
- Zet een nachtje in de koelkast
- Snijd ze in stukjes en klaar zijn je abrikozen repen!

Bewaar ze ongeveer een week in de koelkast.  Invriezen is ook mogelijk, eet ze dan wel na het ontdooien na 1-2 dagen op.

Speculaas Cake

Ingrediënten

250 gram amandelmeel
200 ml plantaardige melk (Bijvoorbeeld rijstdrink)
1,5 eetlepel koek & speculaas kruiden
3 biologische eieren
2 theelepels bakpoeder
110 gram medjoul dadels
75 gram kokosolie (zonder kokossmaak)
2 eetlepels amandelschaafsel
Paar snufjes zout


Bereiding

- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Doe de dadels in een maatbeker. Pureer deze met de staafmixer en 2 eetlepels water tot puree.
- Smelt de kokosolie even in een pannetje tot het vloeibaar wordt.
- Doe de eieren in de beslagkom en mix 1 minuut met een mixer.
- Voeg daarna het amandelmeel en de plantaardige melk toe en mix 1 minuut. Voeg dan de koek en speculaas kruiden, bakpoeder, dadelpuree, kokosolie en zout toe. Mix het beslag een paar minuten goed door elkaar met een mixer.
- Doe een velletje bakpapier in de cakevorm, zodat je de cake er straks makkelijk uit kan halen. Giet het beslag in de vorm en strijk het daarna glad met een spatel.
- Garneer de cake met 2 eetlepels amandelschaafsel en bak de cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de speculaascake een halfuur afkoelen voor je deze aansnijdt. Enjoy!
Tip: Je kunt ook 90 gram ahorn siroop gebruiken in plaats van de dadels.

Chocolade Kokosballetjes

Ingrediënten

150 gram ontpitte dadels
2 eetlepels cacoapoeder
20 ml kokosolie of ghee (geen boter of olie in huis? probeer dan honing, agave of ahornsiroop)
75 gram noten naar keuze
geraspte kokos

Bereiding

Het beste kun je verse dadels gebruiken maar gedroogde dadels kunnen ook. Week de gedroogde dadels wel minstens 10 minuten in een bakje warm water voor je ze gebruikt.
- Doe alle ingrediënten behalve de kokosrasp in een keukenmachine en maal alles goed fijn. 
- Maak balletjes met je handen en rol ze door de kokosrasp heen tot ze helemaal bedekt zijn. 
- Even laten opstijven in de koelkast en klaar om te smullen!

Bewaar ze ongeveer een week in de koelkast. 

Tip! Probeer eens matcha i.p.v. cacaopoeder voor extra antioxidanten!


ENJOY!

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram