Na je behandeling ontvang je één van deze gezonde tussendoortjes met een heerlijk kopje thee.
Hieronder de recepten als je ze thuis ook graag wilt maken.

Veel plezier met bakken!
Speculaas Cake

Ingrediënten

250 gram amandelmeel
200 ml plantaardige melk (Bijvoorbeeld rijstdrink)
1,5 eetlepel koek & speculaas kruiden
3 biologische eieren
2 theelepels bakpoeder
110 gram medjoul dadels
75 gram kokosolie (zonder kokossmaak)
2 eetlepels amandelschaafsel
Paar snufjes zout

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Doe de dadels in een maatbeker. Pureer deze met de staafmixer en 2 eetlepels water tot puree.
- Smelt de kokosolie even in een pannetje tot het vloeibaar wordt.
- Doe de eieren in de beslagkom en mix 1 minuut met een mixer.
- Voeg daarna het amandelmeel en de plantaardige melk toe en mix 1 minuut. Voeg dan de koek en speculaas kruiden, bakpoeder, dadelpuree, kokosolie en zout toe. Mix het beslag een paar minuten goed door elkaar met een mixer.
- Doe een velletje bakpapier in de cakevorm, zodat je de cake er straks makkelijk uit kan halen. Giet het beslag in de vorm en strijk het daarna glad met een spatel.
- Garneer de cake met 2 eetlepels amandelschaafsel en bak de cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de speculaascake een halfuur afkoelen voor je deze aansnijdt. Enjoy!

Tip: Je kunt ook 90 gram ahorn siroop gebruiken in plaats van de dadels.

Speltkoekjes

Ingrediënten deeg

250 gr speltmeel (of probeer eens een andere meelsoort)
½ ei + de andere helft om de koekjes mee in te smeren
¼ tl zeezout/himalayazout of keltisch zout
185 gr grasboter, op kamertemperatuur
125 gr kokosbloesemsuiker
½ citroenrasp 
1 tl vanille-extract of bourbon vanille poeder

ingrediënten vulling
handje Pompoenpitjes
handje Walnoten (of andere noten) fijngehakt
handje Chiazaadjes en/of hennepzaadjes
handje Cranberry’s en/of rozijnen (optioneel)
Je kunt hier natuurlijk in variëren

Doe alle ingrediënten voor het deeg en vulling bij elkaar en kneed ze tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 °C en kneed het deeg nog kort door, pak dan steeds een kleine hoeveelheid, rol hier een bal van en duw het plat. Je kunt natuurlijk ook eventueel vormpjes gebruiken. Plaats de koekjes met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes goed afkoelen op een rooster. Doe ze daarna in een luchtdichte verpakking met een vers bakpapier op de bodem (zo blijven ze langer knapperig). De koekjes zijn wel tot 4 weken te bewaren.

Granola repen

Ingrediënten

100 gram havermout
200 gram ongezouten noten naar keuze
50 gram gedroogde cranberry's (optioneel)
150 gram medjoul dadels zonder pit of als je deze niet hebt liggen kunnen rozijnen ook.
2 eetlepels agavesiroop (of honing/ahornsiroop)
2 eieren

Ik voeg zelf altijd nog wat pompoenpitjes, pijnpoompitjes, lijnzaad, chiazaadjes of hennepzaadjes toe maar je kunt hierin variëren.

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Week de dadels 5-10 minuten in kokend water
- Stop de havermout, noten, cranberry's en dadels in de blender of mixer en mix alles door elkaar.
- Voeg nu de agavesiroop en de eieren toe en mix nog even door elkaar, totdat het een grove plakkerige massa is.
- Stort de granolamassa in een met bakpapier beklede ovenschaal (ongeveer eentje van 20x20) en druk het stevig aan met de achterkant van een (natte) lepel of vork. Ik strijk met een vork altijd nog lijntjes erin zo lijken het net echte repen!
- Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuten. Laat hierna afkoelen en snijd het geheel in repen/stukjes.

Bewaar ze ongeveer een week in de koelkast.  Invriezen is ook mogelijk, eet ze dan wel na het ontdooien na 1-2 dagen op.

Abrikozen repen

Ingrediënten

125gr dadels of rozijnen
125gr gedroogde abrikozen
50gr geraspte kokos
50gr ongezouten cashewnoten

- Week van te voren de dadels ongeveer 5-10 minuten in kokend water, zo blijft alles beter bij elkaar plakken.
- Doe alle ingrediënten in een mixer en mix alles door elkaar totdat het een grove plakkerige massa is.
- Doe dan alles in een plastic (tuppeware) bakje van ongeveer 20x20
- Druk goed plat met de achterkant van een lepel
- Zet een nachtje in de koelkast
- Snijd ze in stukjes en klaar zijn je abrikozen repen!

Bewaar ze ongeveer een week in de koelkast.  Invriezen is ook mogelijk, eet ze dan wel na het ontdooien na 1-2 dagen op.

Bananencake

Ingrediënten

3 (rijpe) bananen
50 gram ontpitte dadels
3 eieren
100 gram speltmeel
50 gram boekweitmeel (je kunt ook havermeel/havermout of amandelmeel gebruiken)
½ theelepel baking soda (of 1 ½ theelepel bakpoeder)
Handje ongebrande noten (je kunt hierin variëren zoals walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
Ik gebruikte nog wat zelfgemaakte granola om er op het laatste overheen te strooien

Bereiding

- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
- Als je ook havermout gebruikt: ‘verpulver’ dan de havermout in je keukenmachine tot meel.
- Klop in een andere kom de eieren luchtig op. Meng dit met de bananenpuree.
- Voeg het spelt- en boekweitmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
- Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
- Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.

- Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Je kunt het eventueel nog bestrooien met wat granola (zelfgemaakt)
- Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
- Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
- Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
- Laat de cake afkoelen op een rooster. 

Bewaar ongeveer een week in de koelkast.  Invriezen is ook mogelijk, eet ze dan wel na het ontdooien na 1-2 dagen op.

Chocolade Kokosballetjes

Ingrediënten

150 gram ontpitte dadels
2 eetlepels cacoapoeder
20 ml kokosolie
75 gram noten naar keuze
geraspte kokos

Bereiding

Het beste kun je verse dadels gebruiken maar gedroogde dadels kunnen ook. Week de gedroogde dadels wel minstens 10 minuten in een bakje warm water voor je ze gebruikt.
- Doe alle ingrediënten behalve de kokosrasp in een keukenmachine en maal alles goed fijn. 
- Maak balletjes met je handen en rol ze door de kokosrasp heen tot ze helemaal bedekt zijn. 
- Even laten opstijven in de koelkast en klaar om te smullen!

Bewaar ze ongeveer een week in de koelkast. 

Tip! Probeer eens matcha i.p.v. cacaopoeder voor extra antioxidanten!


ENJOY!

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram