Cosmetische Acupunctuur

Cosmetische Chinese acupunctuur, is een behandelmethode die effectief en volledig natuurlijk is en die de tekenen van veroudering verminderd en huidproblemen aanpakken die veroorzaakt zijn door een disbalans in de energiebanen.

Cosmetische acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Binnen de TCM wordt de mens gezien als één geheel. Wat betekent dat je emoties, je mentale- en lichamelijke gesteldheid invloed hebben op elkaar, net zoals je levensstijl en je leefomgeving daar invloed op hebben.

Door ons hele leven heen zijn wij interactief bezig zowel met onszelf als met de buitenwereld. Naarmate we ouder worden begint ons lichaam en met name ons gezicht sporen te vertonen van onze leefstijl en al onze persoonlijke ervaringen. Dit tekent zich direct af in het gezicht. We spreken daarom niet voor niets over een ‘doorleefd’ gezicht.

Een bekende uitspraak is dan ook:
“Het gezicht weerspiegelt innerlijke gezondheid en de ogen zijn de spiegel van de ziel. “

Je straalt uit hoe je je voelt. Vanaf het 25ste levensjaar begint het gezicht sporen te vertonen van de levensstijl en persoonlijke ervaringen. Denk aan lachrimpels en denkrimpels of aan de manier waarop stress, milieuvervuiling, te veel zon en te veel verzuring door ongezonde voeding, hun sporen achterlaten in het gezicht doormiddel van huidoneffenheden.

Rimpels en lijnen in het gezicht zijn binnen de Chinese gelaatskunde het bewijs dat je je levenslessen hebt geleerd en worden meestal als een positief gegeven gezien. Volgens het schoonheidsideaal zijn rimpels en oneffenheden niet gewenst, ondanks dat rimpels bij het leven horen.

Cosmetische acupunctuur, is een behandelmethode die effectief en volledig natuurlijk is en die de tekenen van veroudering verminderd en huidproblemen aanpakken die veroorzaakt zijn door een disbalans in de energiebanen. Je kunt hierbij denken aan:

Rimpels & lijnen in het gezicht zoals;
• De kin (rimpels op en rond de kin, verslappingen van de kin)
• De mond (Rimpels v.d. mondhoek, neuslippenplooi en de boven en onder lip)
• De wangen (Rimpels en verslapping van de wangen)
• De ogen (kraaienpootjes, rimpels onder de ogen)
• Het voorhoofd (Rimpels op de frons en het voorhoofd zelf)

Huidoneffenheden & huidproblemen zoals;
• Hangende oogleden
• Donkere kringen & wallen
• (Hormonaal) Acne
• (Hormonaal) Pigmentatie
• Littekens
• Gerstekorrels & steelwratjes
• Droge huid
• Rode huid, couperose/rosacea
• Eczeem & psoriasis


Wat doet Cosmetische acupunctuur?
De cosmetische acupunctuur bestaat uit het inbrengen van hele kleine dunne naaldjes (intradermale) in het gelaat en de kin/hals. De naaldjes worden rechtstreeks in de rimpels aangebracht. Het lichaam wordt gestimuleerd om meer leukocyten (witte bloedlichaampjes) aan te maken, die op hun beurt de collageenproductie stimuleren.

Er wordt ook gewerkt met acupunctuurnaalden die op acupunctuurpunten gezet worden. Deze zorgen voor een verstevigend effect op de gezichtspieren en zorgen voor een verbeterende doorstroming van de energie (ook wel Qì genoemd). Qì is de levensenergie en de bron voor alle actie, functie en gedachte. Je maakt elke dag Qì door te eten en te ademen. De kracht van je Qì heeft een directe invloed op je immuunsysteem, je gevoelsleven en stress in je lijf. Dit staat weer in verbinding met bepaalde emoties die invloed kunnen hebben op bepaalde functies van de organen in het lichaam. Hierdoor kunnen er niet alleen rimpels ontstaan maar ook huidproblemen.

Als het gezicht geprikt wordt, gaat bloed en Qì zich in het gezicht vermeerderen en transporteert het voedingsstoffen naar de cellen. Acupunctuurnaalden in het gezicht geeft een positief micro-trauma effect en dat creëert en activeert dus sneller het zelf genezend vermogen, wat dus ook meer collageen en elastine aanmaakt in het aangedane gebied. De afvalstoffen die de rimpels door verzuring veroorzaken, stimuleren ook het lymfatisch systeem. Alles gaat eigenlijk weer helemaal stromen in het lichaam.

Een Cosmetische acupunctuurbehandeling is een organisch proces, dat het beste werkt in een aantal sessies. Het lichaam heeft de tijd nodig om te genezen en om de signalen van ouder worden te re- absorberen en om te zetten in verjonging, en om de signalen bij verstoringen en blokkades in de functies van de organen aan het lichaam door te geven.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, is afhankelijk van onder andere de conditie van je huid, de verzorging van je huid maar ook hoe je leefstijl en voedingspatroon is. Gemiddeld zijn er 6-10 behandelingen nodig. Soms is het noodzakelijk om daarna nog 1x per 3-4 maanden de behandeling te herhalen als een soort onderhoud.

Na de eerste behandeling wordt er vaak al een verbetering zichtbaar in de vorm van een verbeterende doorbloeding in het gezicht. Na meerdere behandelingen gaat het lichaam een maximaal aan collageen (het eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid) aanmaken, waardoor de rimpel van binnenuit wordt opgevuld. Ook ervaar je misschien een gevoel van vrijheid in het lichaam, dit kan nog enkele dagen doorwerken. 

Cosmetische acupunctuur is goed voor:
• Het zorgt voor een jeugdige uitstraling
• Het verhoogt de algehele vitaliteit
• Het hydrateert de huid
• Het stimuleert de productie van collageen en elastine
• Het vermindert de fijne lijntjes en rimpels
• Het geeft een gezonde huidskleur
• Wallen onder de ogen verminderen
• Je krijgt een stevige huid en spierspanning in het gelaat
• Huidproblemen verdwijnen of worden minder zichtbaar 
• Het zorgt voor een totale ontspanning in het lichaam
• Het verwijderd blokkades en verbeterd de energiebanen in het lichaam

Helaas mag het niet gegeven worden bij:

• Tijdens de zwangerschap
• Alle kankersoorten
• Zware medicatie (bètablokkers) of bij hartklachten
• Gebruik bloedverdunners boven de 80mg
• De zones waar botox, plastische chirurgie, fillers en lifters zitten kunnen niet behandeld worden. De zones waar het niet zit kan dan wel.
(na uitwerking mag het na 3-6 maanden behandeld worden)
• Diabetes
• Bloedafwijkingen

Cosmetische acupunctuur is een goed alternatief voor o.a. Botox, lifters en fillers. Met cosmetische acupunctuur kun je alle rimpels aanpakken die je ook met chemische substanties kunt verminderen. Het grote voordeel van cosmetische acupunctuur is dat je geen neurotoxische stoffen hoeft in te spuiten.

Om de behandeling een zo goed mogelijk resultaat te kunnen geven is het van belang om niet alleen goed voor je huid te zorgen, maar ook een goede levensstijl is van belang om het resultaat zo lang mogelijk vast te houden. Je zal er dus wel voor open moeten staan om misschien een levensstijl of voedingsswitch te moeten maken. Tips en adviezen ontvang je uiteraard tijdens het intakegesprek.

Hoe ziet de behandeling eruit?
Voordat we beginnen met cosmetische acupunctuur bespreek ik je wensen en probleemgebieden. Ook wil ik graag wat medische geschiedenis weten, medicijngebruik en eventuele contra-indicaties en levensstijl.

Voor het beste resultaat is het van belang om de vragen naar waarheid te beantwoorden. Jij geeft aan wat je “probleem” zones zijn. Aan de hand van alle vragen en wensen ga ik de behandeling starten.

Je gezicht wordt eerst gereinigd en je krijgt een Tui-na massage, dit is een soort bindweefselmassage van het gezicht om de huid soepel te maken zodat de naaldjes beter de huid in kunnen, en om blokkades in de acupunctuurpunten los te maken zodat de energie beter kan doorstromen. Bij een extreem droge huid wordt er ook nog vooraf een serum aangebracht.

Aan de hand van het huidprobleem breng ik eerst 1 of meerdere naalden aan in de voeten en de handen. Daarna breng ik de naalden aan in het gezicht, in het gebied waar het nodig is. DIt is dus afhankelijk van het huidprobleem. We behandelen niet te veel zones tegelijk. (Intradermale naaldjes rond de ogen behandelen we niet in de eerste behandeling om blauwe plekken te voorkomen).

Vervolgens blijven de naalden 15 tot 20 minuten zitten om het lichaam in staat te stellen de behandeling op te nemen. Gedurende deze tijd raken veel mensen in een toestand tussen waken en slapen in. Een ideaal moment om je even lekker te ontspannen, maak er dus gebruik van! Tijdens de inwerktijd kan de behandeling eventueel gecombineerd worden met lichttherapie, of juist afgesloten worden met lichttherapie, dit is geheel afhankelijk van de het huidprobleem.

Na de inwerktijd zal ik de naalden verwijderen en wordt er afhankelijk van de reactie van de huid een BioActive Vitamin C aangebracht, dit bevat 20% pure vitamine C in de bioactieve vorm (L-ascorbinezuur). Deze hoeft door het lichaam niet meer omgezet te worden en is dus de meest effectieve vorm van vitamine C. Deze speciale poeder is ontwikkelt voor opname door de huid en is dus niet vergelijkbaar met een vitamine C supplement die je inneemt. Vitamine C zit vol anti-oxidanten en helpen dus de beschadigde cellen te herstellen, ook werkt het ondersteunend voor het collageenaanmaak.

Je krijgt nog een masker afhankelijk van jouw huidtype en huidprobleem en zal ik de huid met een Guasha steen of Jade/Rose Quarts roller masseren, om zo alle vrijgekomen afvalstoffen te verwijderen. De behandeling wordt afgesloten met een bijpassende dag verzorging.

Is de behandeling pijnlijk?

Over het algemeen wordt de behandeling als pijnloos ervaren, het zijn immers extreem dunne naaldjes, niet veel dikker dan een wimpertje. Daarnaast zijn ze heel glad en scherp en de punt is ontworpen om tussen de weefsels door te dringen, niet om er doorheen te snijden om een opening te creëren. Er wordt gewerkt met individueel verpakte, steriele naalden voor éénmalig gebruik.

De naalden worden door de huid gestoken naar een acupunctuurpunt onder de huid, hier kan je een klein subtiel prikje voelen. Wanneer dit energiepunt geraakt wordt geeft dat een erg speciaal gevoel. Het gevoel dat hierbij optreedt voelt voor iedereen anders en is ook afhankelijk van het acupunctuurpunt, het wordt vaak omschreven als tintelen, druk, warmte of een elektrisch stroompje. Vaak breidt dit gevoel zich uit in het verloop van de meridiaan, of een deel van het lichaam wat aan deze meridiaan of de actie van dit punt gekoppeld is. Soms wordt er ook helemaal niks gevoeld, dit betekent echter niet dat de behandeling niet effectief zou zijn!

Het inbrengen van de naald bloedt over het algemeen niet. Soms komt er een druppeltje bloed vrij (wat soms juist een goed teken is, want dan komt er Qì vrij). Na afloop van de behandeling kan een kleine bloeduitstorting ontstaat, je ontvangt na de behandeling Arnica olie om thuis te gebruiken tegen eventuele blauwe plekken die kunnen ontstaan.

Na afloop van de acupunctuurbehandeling kunnen de plaatsen waar de naaldjes gezeten hebben nog gevoelig zijn. Dit gevoel zal na enige tijd weggaan.


Cosmetische Acupunctuur

±60 minuten | € 85,-

Van te voren ontvang je een huidanalyse formulier waar je jouw probleemgebieden kan aangeven, aan de hand van de probleemgebieden kan ik de behandeling hierop aanpassen. Het kan dus zijn dat de ene keer een ander gebied behandeld wordt dan de andere keer.

De behandeling is (bindweefsel)massage, een nek-hoofdhuidmassage en LED-therapie.

De Cosmetische acupunctuur kan eventueel ook als ADD-ON worden geboekt bij een behandeling naar keuze,
uiteraard adviseer ik je hierin welke behandeling voor jou het meeste geschikt is.

ADD-ON Cosmetische Acupunctuur Frons € 15,00
ADD-ON Cosmetische Acupunctuur Neuslippenplooi € 20,00
ADD-ON Cosmetische Acupunctuur Voorhoofd € 25,00
(deze zones zijn inclusief intradermale naaldjes in het gebied van de lijntjes/rimpels)

ADD-ON Cosmetische Acupunctuur wallen/donkere kringen € 10,00
ADD-ON Cosmetische Acupunctuur hangende oogleden € 10,00
ADD-ON Cosmetische Acupunctuur huidproblemen € 15,00
(Bij deze zones worden alleen de acupunctuurnaalden, of chinese naalden gebruikt)


Maak een afspraak

 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram