Microneedling
Voor een stralende huid die een flinke energieboost krijgt, waardoor de huid er weer voller en gezonder uit gaat zien.

Wat is microneedling?
Microneedling is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor huidverbetering (anti-aging) soms ook aangeduid als Dermapen, Mesopen of mesotherapie. Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale pen een groot aantal rechtstandige kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden door middel van ultradunne naaldjes, hierdoor is er veel minder risico op krasjes en irritatie (zoals bij een dermaroller wel kan zijn). Ook werk ik met steriele naaldenkoppen voor eenmalig gebruik. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door diepere gelegen huidlagen. Hierdoor wordt het collageenniveau in de huid hoger en wordt de huid steviger en elastischer. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden gladder en minder diep. Grove poriën is tevens een teken van verlies aan collageen rond de poriën. Door de microneedling behandeling worden de poriën weer gevuld met huid-eigen collageen, hierdoor krijgt de huid een fijnere poriestructuur. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huid-eigen, glad collageen.

De behandeling microneedling wordt toegepast bij een aantal huidaandoeningen en afwijkingen in de huidstructuur o.a;

· Zon-beschadigde huid
· Pigmentvlekken
· Ouderdomsvlekken
· Melasma (ook wel bekend als zwangerschapsmasker)
· Acne littekens
· Littekens
· Striae
· Rimpels en fijne lijntjes
· Grove poriën 
· Grove huidstructuur
· Couperose/Rosacea

Collageen 
Microneedling richt zich met name op collageenprocessen. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de Microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Het lichaam doet er ongeveer 28 dagen over om het volledige collageen weer aan te maken, en dit kan op later leeftijd nog iets langer duren. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld. Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. 

Littekens
Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen, en omdat dit ook een collageenproces is, kunnen we dit reguleren met Microneedling. Littekencollageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken Microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren. Om het collageen af te breken is het nodig om de behandeling om de 14dagen te herhalen totdat het gewenste resultaat bereikt is.

Grove poriën
Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de Microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.   

Hyperpigmentatie
De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Het reguleert de melanocyten en helpt bij het afbreken van melanine-clusters. Ook post-inflammatoire hyperpigmentatie, wat kan ontstaan na puistjes, kan met Microneedling minder zichtbaar worden.   

Lichaam
Op het lichaam wordt Microneedling toegepast bij zwangerschapsstriemen, sinaasappelhuid en littekens op het lichaam.  
 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voordat we de behandeling starten vullen wij samen een intake formulier in en lopen we de behandelende stappen door. We starten de behandeling met de huid te reinigen met een AHA cleansing gel, de huid wordt nagelopen of eventuele onzuiverheden en de wenkbrauwen worden bijgewerkt.

Daarna wordt de huid voorbereid en losgemaakt door middel van een bindweefselmassage.

Hierna breng ik de Pre-Peel solution aan, dit is een huidontvetter zonder alcohol die de huid dus niet laat uitdrogen. Tijdens de behandeling worden er twee verschillende soorten “meso-gels” aangebracht op de huid. De meso gel bevat hyaluronzuur en een vitaminecomplex bestaande uit vitamine C, E en pro-vitamine B5 en Retinol 1%, Door de Meso gel kan de pen ook gemakkelijk over de huid heen zonder dat de huidverschuivingen plaats vinden. De behandeling geeft een licht scherp, kriebelend gevoel maar is goed te verdragen. De behandeldiepte is variërend van 0,25mm tot 1,5mm dit is afhankelijk van het huidprobleem en huidconditie.

Doordat de pen vibrerende bewegingen maakt worden er verticale kleine gaatjes in de huid geprikt. Deze prikjes laten de epidermis (opperhuid) intact maar “verwonden” de huid net genoeg om de natuurlijke wondgenezing op gang te brengen. Hierdoor worden de fibroblasten geprikkeld en wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. ​

Als het hele gelaat gedaan is wordt de BioActive Vitamin C aangebracht, dit bevat 20% pure vitamine C in de bioactieve vorm (L-ascorbinezuur). Deze hoeft door het lichaam niet meer omgezet te worden en is dus de meest effectieve vorm van vitamine C. Deze speciale poeder is ontwikkelt voor opname door de huid en is dus niet vergelijkbaar met een vitamine C supplement die je inneemt. 

Na het Vitamine C concentraat wordt een speciaal Peel Off masker aangebracht op basis van Spirulina alg, Ginseng en Vitamine C. Dit masker kalmeert de huid direct en de meeste roodheid trekt al snel weg. Mocht de huid heel droog aanvoelen wordt er ook nog een Aloë Vera masker aangebracht. Tijdens het intrekken van dit masker wordt de nek en hoofdhuid gemasseerd.

Ogen en lippen worden behandeld met nanoneedling.

Aan de hand van de huidwensen wordt er gebruikt gemaakt van Q.Light lichttherapie of Ultrasound.

De behandeling wordt afgesloten met een speciaal serum en een oil exilir aangepast op het huidprobleem en huidtype.

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

Let erop dat je na de behandeling niet altijd direct resultaat zult zien, dit heeft tijd nodig. Je lichaam moet namelijk alles zelf aanmaken, microneedling zorgt alleen voor de activatie. Dit kan tot ongeveer twee weken duren maar ook enkele maanden duren voordat je resultaat ziet. Na de behandeling zal je huid wel wat rood aanzien, gevoelig zijn, er kan wat zwelling ontstaan en er kunnen eventueel korstjes ontstaan, je huid kan hierdoor licht gaan schilferen. Geef het de tijd om te herstellen zodat je na twee weken of langer kunt genieten van een prachtig resultaat. Het gebruik van huidverbeterende producten is dan ook aan te raden voor een optimaal resultaat.

Waar moet rekening mee gehouden worden na de behandeling?

Gedurende eerste uren na de behandeling is het contact met je gezicht af te raden i.v.m. bacteriën overdracht. 

·        De eerste 24 uur mag je het behandelde gebied alleen met water wassen.
·        De eerste 24 uur geen make-up dragen.
·        De eerste 24 uur geen producten aanbrengen, geen zonnebank, sauna vermijden en niet intensief sporten.
·        Wees 24 uur na de behandeling voorzichtig met zonlicht.
·        Breng in de zomer een zonnebrandcrème aan met hoge beschermingsfactor van minimaal SPF30.
·        Drink na de behandeling minimaal twee liter water om de afvalstoffen af te voeren. 
·        Niet krabben aan de behandelde huid.
·        Het wordt aanbevolen om gedurende één maand na de microneedling behandeling geen andere schoonheidsbehandelingen te ondergaan.
·        Voor een zo goed mogelijk resultaat te bereiken, wordt er aangeraden om na 24 uur de producten te gebruiken die zijn geadviseerd.

Waar moet rekening gehouden worden vóór een microneedling behandeling?

·       Ik adviseer om de huid voorafgaand aan de behandeling minimaal vier weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner.
·       Stop twee dagen voorafgaand aan de behandeling met het gebruik van vitamine A-zuur, retinol, benzoylperoxide of lokale antibiotica.
·       Onderga geen intensieve behandelingen (zoals harsen, peelings, laseren, botox/fillers) in het gezicht in de laatste twee weken voor de behandeling.
·       Als u overgevoelig bent voor een koortslip raad ik aan om L-lysine supplementen te slikken: twee weken voor en tijdens de kuur om een herpes uitbraak te voorkomen, of smeer een aantal dagen voor de behandeling met een koortslipvirus-remmende crème zoals Zovirax.
·        Tot slot vraag ik u om met een gereinigde huid op behandeling te komen. De huid oppervlakkig verdoven met een verdovende crème is niet nodig.

Microneedling: voor wie is het geschikt?

Microneedling is geschikt voor iedereen, op enkele uitzonderingen na. Of je nu een vrouw of een man bent, of je nu 25 jaar of 60 jaar bent: je komt in aanmerking voor de behandeling. 

Wanneer wordt een microneedling behandeling niet uitgevoerd?
Microneedling wordt niet uitgevoerd bij;

· Actieve acne en gebruik van roaccutane
· Actieve rosacea
· Actieve bacteriële, virale of schimmelinfecties
· Eczeem en psoriasis
· Verheven wratten en moedervlekken
· Griep en verkoudheid
· Koortslip
· Diabetes (onder controle met medicijngebruik mag wel)
· Huiduitslag
· Huidkanker
· Botox/fillerbehandeling ondergaan in de afgelopen 2 weken
· Zwangere dames of dames die borstvoeding geven
· Hart- en vaatziekten
· Afgelopen 2 weken peelings gebruikt, of de behandelde huid laten harsen/laseren
· Medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken zoals prednison
· Zongebruinde huid

Wat zijn de voordelen van een microneedling behandeling?

Een microneedling behandeling brengt enkele voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van een behandeling microneedling is het feit dat je huid een flinke energieboost krijgt: je huid gaat weer stralen, voelt een stuk steviger en voller aan en wordt (weer) elastisch.

Andere voordelen van microneedling zijn:

· Deze behandeling kan op een dunne huid worden toegepast.
· Deze behandeling levert geen permanente schade aan je huid op.
· Herschikt oude collageenbundels zoals bijvoorbeeld in oude (acne) littekens.
· Er is geen sprake van neveneffecten na de behandeling.
· Microneedling kan ook op ‘moeilijke’ gebieden zoals het gezicht en de nek worden toegepast.
· Kan worden gebruikt op huiddelen waar laser-resurfacing niet bij kan.
· Bij een microneedling behandeling treden er geen complicaties zoals vlekjes,infecties en verkleuringen van de huid op.
· Vrijwaart de lederhuid volledig tijdens de behandeling.
· Maakt de huid korte tijd doorlaatbaar voor ondersteunende werkstoffen
· Stimuleert collageen aanmaak door de natuurlijke reactie van de huid om deze weer te repareren
· Geen permanente beschadiging van de huid, geen pijn tijdens de procedure

Hoe vaak mag je een microneedling behandeling ondergaan?
Kuurbehandelingen worden met tussen pauzes van minimaal 28 dagen toegepast.
Voor een goed resultaat adviseer ik: ​
-          Minimaal 4-6 behandelingen 
-          Tussen pauzes te nemen van 28 dagen. (m.u.v littekens/striae dit mag om de 14 dagen)
-          Onderhoudsbehandeling 2-4 keer per jaar 
-          Passende verzorgingsproducten te gebruiken die tijdens de behandeling worden geadviseerd.


MICRONEEDLING

±90 minuten | € 99,95

De huid wordt gereinigd en voorbereid voor de Microneedling behandeling van het gelaat en eventueel decolleté.

Hoe de gehele behandeling in zijn
werking gaat lees je hierboven.

Deze behandeling is inclusief
onzuiverheden verwijderen, 
bijwerken van de wenkbrauwen,
bindweefselmassage & nek/hoofdhuidmassage.

Voor een zo optimaal mogelijk resultaat is het goed om de behandeling in kuurverband te doen, en de producten voor thuisgebruik aan te schaffen.
Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig. Voor meer informatie neem contact op zodat we samen een behandelplan op kunnen stellen.

Afspraak maken


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram