Over mij

Mijn naam is Desirée Salomon, geboren op 22 januari 1987 en woonachtig in Harderwijk

Ik ben sinds 2007 afgestudeerd voor schoonheidsspecialiste en in 2009 afgestudeerd voor Allround Schoonheidsspecialiste, dit betekent dat ik mij ben gaan specialiseren in allerlei technieken.

Na mijn studie ben ik mijn eigen salon aan huis begonnen en sinds Juni 2022 is de salon gevestigd op de Vondellaan 59 in Harderwijk. Na veel ervaring opgedaan te hebben in verschillende schoonheidssalons, huidinstituten, drogisterijen en 6 jaar werkzaam geweest te zijn in één van de meest bekendste sauna & wellnessresorts, heb ik besloten om fulltime voor mijzelf te gaan beginnen.

Naast mijn studie heb ik vele cursussen en trainingen gevolgd voor verschillende specialisaties op het gebied van huidverzorging en ben ik mij meer gaan verdiepen in huidverbetering, ook op het gebied van voeding & mindset. Hierdoor ben ik niet alleen schoonheidsspecialiste maar ook huidspecialist, en kan je bij mij terecht voor verschillende huidproblemen. 

Doordat ik al ruim 15 jaar veel kennis en ervaring heb opgedaan in de schoonheidsbranche, en door mijn enorme passie over alles wat met de huid te maken heeft zal je bij Beauty Salomon altijd een professionele behandeling krijgen waar kwaliteit, service, persoonlijke aandacht en ontspanning bovenaan staan. 

Mijn verhaal en ervaring waarom ik voeding & mindset koppel aan een gezonde huid. 

Alweer ruim 7 jaar geleden was ik mezelf totaal kwijtgeraakt, ik raakte in een depressie. Ik zag geen weg meer terug, na verschillende bezoeken aan therapeuten merkte ik nog niet echt een groot verschil. Moeheid, woede aanvallen, stemmingswisselingen en totaal geen energie voor wat dan ook. Maar er moest wat veranderen, zo kon ik niet doorgaan, ik had een partner, dochter, hondje en bedrijf die ik moest runnen. Ik kon niet eeuwig dat masker maar opdoen, en gewoon doen of alles goed was.

Totdat ik de cursus voluit leven ging doen, dit was een enorme Eye catcher geweest. Je kan het een beetje vergelijken met een mindfulness cursus. Ik leerde bewuster te zijn van mijn gedachtes, luisteren naar mijn innerlijke ik, wat had ik nodig en wat niet, positieve en negatieve gedachtes en noem maar op. Veel duidelijkheden kwamen naar boven, alles werd weer helder en sindsdien ben ik mij meer gaan verdiepen in mijn lichaam en brein. 

Ik verdiepte mij in voeding, want mijn eczeem werd ook weer erger en ook grotendeels natuurlijk door stress en spanning, maar ik zorgde ook gewoon totaal niet goed voor mezelf. Ik at slecht, of alleen maar slechte en gemakkelijke dingen, en dat zag je ook aan mijn (gezichts)huid. Toen ben ik mijn lichaam meer gaan VOEDEN in plaats van VULLEN. Mijn huid werd weer rustiger, en ik ervaarde meer energie en ging dan ook weer sporten. 

Ik leerde mediteren, deed aan Qigong om mijn mind soms even "stil" te zetten, en om de energie in mijn lichaam weer beter te laten doorstomen. Wat een beleving was dit! Even gewoon rust in je hoofd, wat een heerlijk moment was dit. En nog steeds geniet ik hier elke keer weer van. Woede aanvallen verdwenen, ik voelde mij weer energieker, ging weer meer dingen ondernemen en maakte daar dan ook echt bewuste keuzes in zoals geeft het mij energie? Of ga ik hier straks weer enorm last van krijgen?

Het heeft ongeveer wel 2 jaar geduurd voordat ik mezelf weer terug heb gevonden. Wat ik hiermee wil zeggen is dat alleen JIJ voor jezelf kan zorgen hoe je je voelt (en dit kan zich inderdaad ook uiten in huidproblemen), hoe je wilt zijn en hoe jij je leven wilt indelen. Ons brein is zo machtig dat je gedachtes het meestal overnemen van je hart, de truc is om hier controle over te krijgen, en ja dit is echt niet gemakkelijk! Gun jezelf hier ook de tijd voor alleen JIJ bepaalt wat je met de tijd doet die je wordt gegeven, en tuurlijk hebben we bepaalde verplichtingen maar ook daar hebben we keuzes in die we bewuster moeten maken. Kies de juiste weg die bij jou past en niet om andere een plezier te doen.

De laatste tijd ben ik mij dan ook veel aan het verdiepen in de Chinese geneeskunde en mijn laatste training was dan ook Cosmetische Acupunctuur. Ik geloof namelijk dat onze (gezicht)huid zoveel meer is dan we daadwerkelijk denken. De gezichtshuid geeft namelijk signalen af hoe we ons voelen, en welke organen hierdoor uit balans zijn geraakt. Dit kan door bepaalde puistjes, vlekjes maar ook lijnen in het gezicht zijn. Door mijn ervaring wat je lichaam aankan en waar je kunt komen zal je altijd een op maat gemaakte behandeling krijgen en ook advies ontvangen wat je van binnenuit hier aan kunt doen.

Door al deze ervaringen ben ik nog meer van mijn werk gaan houden, en is mijn passie en liefde alleen maar groter geworden voor wat ik doe. Bij Beauty Salomon zal je daarom ook altijd een behandeling krijgen waarbij ik naar het gehele plaatje kijk. Ook wel holistische kijk naar het lichaam genoemd.

Ik vind het belangrijk dat je blijft leren, daarom volg ik ook regelmatig trainingen en verdiep ik mij in de nieuwste technieken. (zie lijst onderaan)

"Mijn missie is om samen met jou te werken aan een gezonde en stralende huid, en om jouw lichaam weer in balans te krijgen"

Liefs jouw huidspecialiste,
Desirée Salomon 

Benieuwd welke cursussen en trainingen ik al gevolgd heb, dan staat hieronder al een hele lijst die alleen maar langer wordt!

Schoonheidsspecialiste opleiding te Landstede Zwolle
- Schoonheidsspecialiste niveau 3
- Allround schoonheidsspecialiste niveau 4
- Specialisatie Acne
- Specialisatie Elektrisch ontharen


Diverse massages
- Bindweefselmassage gelaat 
- Bindweefselmassage lichaam
- Hotstonemassage 
- Cuppingmassage gelaat 
- Cuppingmassage lichaam
- Bergkristalmassage gelaat
- Chi Energy lifting massage gelaat
- Penseelmassage gelaat
- Lomi Lomi massage
- Samvahana Lichaamsmassage
- Ti Nui massage

Ontharingstechniek
- Suikerontharing Pandhy's 

Wimperextensions
- Wimperextensions one by one techniek
- Wimperextensions plukjes techniek


Make-up (extra naast de visagie van de opleiding)
- Workshop dag & avond make-up
- Make-up en kleuradviestraining Mineralissima

Diverse huidverbetering
- Collageen draden
- Microneedling 
- Diamant Microdermabrasie
- Hydrodermabrasie
- Bio Peeling/Kruidenpeeling
- AHA/BHA Fruitzuurpeeling
- Coagulatie training by Friske + opfriscursus
- Apparatuur training
- Anti-aging Acupunctuur Basis + Advanced
- Facial Reflexologie

- White lotus Face Reading
- White Lotus Jade roller
- White Lotus Gua Sha
- White Lotus Face cupping

- Webinair Couperose/Rosacea Karlijn Tempelman
- Webinair Huid in balans Karlijn Tempelman

Ik Skin Perfection trainingen
- IK skin perfection 1st, 2nd en 3rd product training
- IK Skin & Acne training
- FoodLab 1ste & 2nd
- Skin Science Huidproblemen van Karlijn Tempelman

Overige/Persoonlijke ontwikkeling
- Lezing hormonen in balans van Vivian Reijs (+boeken gelezen)
- Theatervoorstelling rust in je hoofd van Michael Pilarczyk (+meditation moments app)
- Reiki 1 & Mediumschap
- Cursus Voluit Leven
- Lezing Charlotte Labee - Brain Food
- Level 1 training Charlotte Labee
- Training Gezondheidsvirus Richard de Leth
- Theatershow Richard de Leth
- Online training Leven zonder eczeem Joep Rovers
- Drieluik training intuïtie, spirituele ontwikkeling, kleuren/aura's - Manon Arnold
- Webinairs ImuPro testen

Nu bezig met
- Face Reflexologie & Face Mapping

Komende training & lezing
- Oktober start cursus Face YogaWil je een afspraak maken?

Afspraak maken


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram