Face mapping

Waarom jij dit MOET weten!

Wat is Face mapping?

Volgens de oude Chinese en Ayurvedische geneeskunde zegt de toestand van je gezicht iets over je algehele gezondheid. Acne is niet bepaald een goed teken, daar zijn we het waarschijnlijk allemaal over eens, maar dat de plek waar puistjes voorkomen iets kan vertellen over je lichamelijk welzijn? Zo wijst een puistje op je kin op een heel ander gezondheidsprobleem dan pakweg op je voorhoofd.

Voor je enthousiast nu je hele gezicht gaat onderzoeken, weet dat deze theorieën niet ondersteund worden door wetenschappelijk onderzoek. Zoals gezegd linken moderne artsen puistjes vooral aan een hormonale onbalans, stress en in mindere mate voedsel. Toch kan het interessant zijn om te weten hoe de alternatieve geneeskunde je gezicht letterlijk in kaart brengt.  Bij 'face mapping' wordt de huid centimeter voor centimeter nauwkeurig onderzocht en gedetailleerd in kaart gebracht voor een zo goed mogelijke huidanalyse. Deze analyse geeft een objectief inzicht in de conditie van elk gedeelte van de huid en eventuele onderliggende gezondheidsproblemen die de conditie van de huid zouden kunnen beïnvloeden. 

Je gelaat wordt in zones onderverdeeld, elke zone staat in verbinding met bepaalde organen en is gevoelig voor andere factoren. Dat ziet er doorgaans zo uit:  

Voorhoofd 

Blaas & Spijsvertering

Wenkbrauwen

Lever

Oren

Nieren

Wangen

Longen, Holtes & Maag

Ogen

Nieren

Neus

Hart

Kaakgebied

Hormonen

Kin

Darmen

Hals

Stressgevoelig

 


Voorhoofd 
Verstoppingen (mee-eters) en puistjes op het voorhoofd kunnen veroorzaakt worden door vettige haarproducten zoals wax, maar ook door onvoldoende of onzorgvuldig reinigen. In de Chinese Diagnose wordt deze zone gezien als reflexzone van de blaas en het spijsverteringskanaal. Puistjes kunnen betekenen dat je lichaam behoefte heeft aan meer natuurlijke voeding. Dit betekent geen geraffineerde suikers, geen kunstmatige toevoegen en geen bewerkte producten. Ook geeft het aan dat de uitscheiding verbeterd moet worden door meer water te drinken.

Het 
voorhoofd wijst ook op problemen met het hart, de dunne darmen en je geest.

Roodheid of kleine bloedvaatjes die verschijnen, kunnen wijzen op een hartprobleem of een emotioneel geladen ervaring, zoals een groot verlies of een relatiebreuk. Een constante frons is een teken van grote zorgen.

Wenkbrauwen
De zone tussen de wenkbrauwen houdt verband met de lever. Verstoppingen, roodheid of schilfertjes in dit gebied kunnen wijzen op te laat eten ‘s avonds, te veel alcohol drinken, vetrijk voedsel of dat je allergisch bent voor bepaalde etenswaren, oftewel een voedselallergie of -intolerantie.

Oren
Verstoppingen voor of achter de oren komen veel voor en worden vaak veroorzaakt door achtergebleven shampoo-resten. Verstoppingen net voor of achter het oor kunnen duiden op een onzorgvuldige reiniging of het veelvuldig gebruik van een telefoon of headset.

Deze zone staat in verband met de nieren. Wanneer de oren vaak erg warm zijn, kan het een teken zijn van je nieren die veel cafeïne en alcohol moeten verwerken. Vervang die twee voor water en thee!

Wangen
De wangen staan in verbinding met de longen, holtes en de maag.

De rechterwang gunt ons een blik in de gezondheid van de longen. Rokers en mensen met allergieën hebben vaak gesprongen adertjes (couperose) of verstoppingen in deze zone. Dat duidt erop dat het ademhalingssysteem te warm is, infecteert, of te weinig zuurstof krijgt van de bronchiën.

Gezwollen aders, roodheid en uitslag op de linkerwang kunnen wijzen op een hoge bloeddruk of opgekropte woede. Een gelige schijn onder het linkeroog, kan wijzen op hoge cholesterol of galstenen. Boosheid en depressie worden ook duidelijk op de linkerwang. 

Ook bij bepaalde maagproblemen kan dit zich uiten op beide wangen, dit kan betekenen dat je minder zuivel & suikerproducten moet nuttigen.

Irritaties op de huid komt vaak tijdens een verkoudheid voor. Ook verstoppende ingrediënten in cosmetica en make-up geven mee-eters en/of puistjes.

Een andere oorzaak is je telefoon. Smartphones worden de hele dag aangeraakt en zijn een bron van bacteriën. Toch plant je deze meerdere malen per dag tegen je wang. Tip: Veeg je telefoon regelmatig af met een antibacterieel doekje.

Ogen
Staan in verbinding met de nieren. In dit gebied komen vaak gerstekorrels, wallen en lijntjes voor. Oogmake-up removers op oliebasis en een ongezonde levensstijl dragen hier aan bij. Donkere kringen zijn vaak erfelijk, maar worden erger door te weinig water drinken en een slaaptekort.

Neus
De neus staat in verbinding met het hart. Een rode neus kan duiden op een verhoogde bloeddruk of het begin van rosacea. Gesprongen haarvaten of roodheid op de neusbrug kunnen wijzen op alcoholmisbruik of enorm veel zorgen en stress.

Lippen
Mee-eters rond de liplijn kunnen voorkomen bij veelvuldig gebruik van lippenbalsem of lipstick, maar ook door roken. Een dikkere onderlip of bovenlip kan duiden op darmproblemen. irritaties rondom de lippen kan een voedselallergie betekenen, maar de plek waar het zit is ook erg belangrijk. Zo staat een rode vlek rechtsonder de lippen in verbinding met je lever, en linksonder weer met de milt. Pigmentatie of overbeharing op de bovenlip worden vaak veroorzaakt door hormoonschommelingen.

Kaakgebied
Ontstekingen en verstoppingen aan weerszijden van de kin worden veroorzaakt door hormonen. Bij vrouwen zien we met name rond de menstruatie of zwangerschap een toename van puistjes in deze zones. Ontstekingen rond de kaaklijn ontstaan vaak door stress en spanningen.

Ook het ‘filtrum’, de verticale gleuf boven je bovenlip, verwijst naar de eierstokken en baarmoeder in vrouwen, en de prostaat en genitaliën bij de mannen.

Ook kunnen hier irritaties komen als je net een uitgebreide tandheelkundige behandeling heb gehad.

Kin
Staat in verbinding met de darmen. Puistjes, bultjes of irritatie op het midden van de kin hangen vaak nauw samen met darmklachten. Eet gevarieerd, en neem voldoende groente, vermijd het eten van teveel verzadigde vetten.

Overmatige haargroei op de kin duidt vaak op hormoonschommelingen, mogelijk veroorzaakt door stress. Beiden zijn soms onvermijdelijk, maar je kan het wel iets verminderen door voldoende rust te nemen en voldoende te drinken.

Hals
Rode vlekken en puistjes in de hals kunnen op een verhoogd stressgehalte duiden, maar je lichaam kan ook bezig zijn een ziekte weg te houden. Pigmentvlekken kunnen worden veroorzaakt door het gebruik van parfum in de hals. Spray parfum liever in de haren, hierdoor blijft de geur bovendien langer aanwezig.

Doe 1 keer in de maand een uitgebreide Face-mapping & Skin check bij jezelf om zo je gezondheid en je huidproblemen onder de loep te nemen.

Natuurlijk mag je hiervoor ook langskomen in de salon!

Afspraak maken


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram