Bindweefselmassage of ontspanningsmassage?

Bindweefselmassage, je hebt het misschien vaak voorbij zien komen maar nog nooit zelf ervaren. Misschien omdat je vaak hoort of leest dat dit zeer pijnlijk is, en dan toch maar voor de gewone gelaatsmassage gaat. Maar dit verschilt echt per persoon! Een bindweefselmassage wordt altijd opgebouwd, dit hoeft echt niet heel erg pijnlijk te zijn! Het klopt dat het gevoeliger is dan een normale massage, maar dit is ook niet zo gek. Je masseert als ware het bindweefsel en deze zit nou eenmaal dieper in de huid.

Maar een bindweefselmassage doet echt wel veel meer voor je huid dan een gewone ontspanningsmassage.

Waarom jij ECHT eens deze massage voor het gezicht moet doen.
Zoals de naam het al zegt, is deze massage echt gericht op het bindweefsel. Bindweefsel komt overal in ons lichaam voor en is een belangrijk onderdeel van o.a. huid, spieren, botten en bloedvaten. Bindweefsel fungeert als onmisbaar bouwmateriaal in ons lichaam en heeft een verbindende, ondersteunende, beschermende rol, slaat energie op om warmte vast te houden en zorgt voor de aan- en afvoer van voedings- en afvalstoffen. Tussen de cellen van bindweefsel zit veel ruimte die met vloeistof gevuld is, ook wel ‘tussenstof’ genoemd. In geval van bijvoorbeeld stress, kan de boel als het ware vacuüm trekken, ofwel verkleven, wat je uiteindelijk in de vorm van een grauwe teint of rimpels in de spiegel terug zult zien.   


Bindweefsel bestaat voornamelijk uit collageen en elastine, bestanddelen die bij het ouder worden in mindere mate aangemaakt worden, waardoor onze huid steeds meer zal verslappen. De rek gaat er letterlijk uit en rimpels krijgen vrij spel. Door echter diep op het bindweefsel in te werken middels een intensieve massage, wordt de onderste laag van de huid geprikkeld, komt de tussenstof weer lekker los en kan alles weer naar behoren functioneren.

Deze massage zorgt er dus als ware voor dat de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt met als resultaat een beter uitziende huid.  

Kijk je naar wat bindweefselmassage in gang zet, dan is het niet zo moeilijk te bedenken dat de huid er echt wel baat bij heeft. De weerstand van de huid verbetert, de huidstructuur knapt op en littekens, lijntjes en rimpels verminderen. De juiste kneep zou voor jou wel eens hét positieve verschil kunnen maken. Combineer je het ook nog eens met het drinken van voldoende water, lichaamsbeweging, gezonde voeding en fijne, natuurlijke verzorgingsproducten die goed bij je huid passen, dan kunnen de resultaten alleen nog maar gunstiger uitvallen.   

Nog even op een rijtje:

Een bindweefselmassage heeft veel voordelen namelijk;  

  • een verbeterde doorbloeding
  • de aanmaak van collagene en elastine vezels in je bindweefsel
  • opheffing van onderhuidse verklevingen (stress)
  • een verbeterde stofwisseling
  • een versnelde afvoer van afvalstoffen
  • een verbeterde opname van werkstoffen
  • hogere zuurstofopname

Een gewone gelaatsmassage heeft veel minder voordelen voor de huid, daarom wordt het ook vaak meer gezien als “pure ontspanning”. Het stimuleert wel degelijk de doorbloeding, waardoor afvalstoffen ook wel beter afgevoerd kunnen worden, maar doordat een gewone massage veel minder diep gedaan wordt zal dit nooit te vergelijken zijn met een bindweefselmassage.  

Ze noemen dit ook niet voor niets “de fitness voor huid”.

Dus nu je dit allemaal weet, boek snel een bindweefselmassage en ervaar het verschil! Je merkt het namelijk al na één behandeling. En in kuurverband dat wil zeggen minimaal 5-8 behandeling om de week geven de beste resultaten!  


Zie ik je snel?  

Liefs jouw schoonheidsspecialiste-huidspecialist

Desirée Salomon


 

 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram