Bio Peel Kruidenpeeling
Voor een gezondere en gladde huid en een zichtbare huidverbetering van binnenuit.

Wat is een Bio Peel?

Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht wordt. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie. De huid gaat zich van binnenuit herstellen, met een zichtbaar resultaat. Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Het herstelvermogen van de huid wordt direct geactiveerd. Ook worden tijdens de massage dode huidcellen effectief verwijderd waardoor je een zacht en glad gevoel van de huid ervaart.

Wat een Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden, zeewier en algen. Wij gebruiken géén waterstofperoxide in onze Bio Peel. De mix is een poeder, die vlak voor gebruik ‘geactiveerd’ wordt met de Bio Peel Gel. Door de poeder samen te voegen met de gel, verandert de cellulaire structuur van de kruiden en maritieme extracten, waardoor deze goed opgenomen kunnen worden door de huid.

De spirulina alg op zich bevat al 11 vitaminen, 10 mineralen en 18 aminozuren. Omdat deze voedingstoffen makkelijk opneembaar zijn door de huid geeft de Bio Peel een intensieve voedingsboost. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking. De reden waarom wij de Bio Peel verwarmen, is om de celwanden van de kruiden- en algenextracten te verweken. Door de verweekte celwanden en de temperatuur die iets boven lichaamstemperatuur ligt, worden de voedingsstoffen optimaal opgenomen door de huidcellen.

Voor welke huid is dit geschikt?

De Bio Peel richt zich met name op de basaalcellenlaag. Dit is de onderste, levende laag van de opperhuid, waarin nieuwe cellen worden gevormd door celdeling. Wanneer de basaalcellenlaag in een slechte conditie is kan de huid er rood, dof, vaal of onrustig uitzien. Door de intensieve voeding van de
basaalcellenlaag tijdens de Bio Peel behandeling worden de stamcellen voorzien van de benodigde voedingstoffen. 

Hierdoor is de Bio Peel dan ook geschikt voor veel huidproblemen zoals;
- Doffe/grauwe huid
- Vermoeide huid
- Huid met puistjes/onzuivere huid
- Huid met veel oneffenheden
- Rimpelvorming/verslapping
- Grove poriën
- Onderhuidse talgbultjes
- Pigmentvorming
- Huid in onbalans

Verschil fruitzuurpeeling en een Bio Peel

Fruitzuren (AHA/BHA) zijn verwekende peelings, die de kitsubstantie (lijm) tussen de dode huidcellen verweken. Hierdoor kan de huid makkelijker en sneller de dode huidcellen loslaten en afschilferen. 

De AHA peelings hebben daarnaast een verhelderend effect op hyperpigmentatie en op het vasthouden van vocht in huidcellen. 

Salicylzuur is een vetoplosser en wordt met name gebruikt vanwege zijn bacteriën ontstekingsremmende kwaliteiten en de mogelijkheid om talgverstoppingen op te lossen. 

Bij een Bio Peel gaat het niet specifiek om het verweken van de kitsubstantie, maar juist om het voeden, herstellen en regenereren van binnenuit. De Bio Peel voorziet de huid van vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en sporenelementen. Op deze manier wordt de huid van binnenuit gezonder gemaakt en wordt het huideigen herstelvermogen geactiveerd. Door de scrub werking worden tevens een aantal dode huidcellagen weggenomen, waardoor de Bio Peel ook een direct zichtbaar en voelbaar resultaat geeft. 

Hoe ziet de behandeling eruit?

De huid wordt eerst gereinigd met een speciale Bio peel cleanser. Daarna wordt de verwarmde kruidenpeeling aangebracht. De kruidenpeeling wordt gedurende 5 tot 15 minuten ingemasseerd (dit is afhankelijk van het huidtype en de bio peel gel die gekozen is). Tijdens het inmasseren kan de huid wat gaan tintelen of licht branderig aanvoelen, dit is een normale reactie van de huid. Indien nodig wordt daarna de huid nagekeken op onzuiverheden.

Na de massage met de kruidenpeeling wordt de BioActive Vitamin C aangebracht, dit bevat 20% pure vitamine C in de bioactieve vorm (L-ascorbinezuur). Deze hoeft door het lichaam niet meer omgezet te worden en is dus de meest effectieve vorm van vitamine C. Deze speciale poeder is ontwikkelt voor opname door de huid en is dus niet vergelijkbaar met een vitamine C supplement die je inneemt. 

Na het Vitamine C concentraat wordt een speciaal serum aangebracht (aangepast op het huidtype). En hierover wordt het masker aangebracht, hierin is er keuze uit verschillende maskers afhankelijk van het huidtype.

Het Algae Hydration Mask zit vol met vitaminen (vitamine A, C, E, K en de B vitamines B1, B2 en B6), mineralen en eiwitten uit deze blauw/groene alg. Het masker brengt de vochtbalans van de huid in balans en heeft een snelle ontgiftende werking. De huid ziet er stralend uit en voelt gehydrateerd.

Morrocan Red Clay Mask. Dit zuigende masker is een aanrader voor de huid met puistjes, comedonen en onzuiverheden. De Rode Klei (Rhassul) is rijk aan mineralen, zoals silica, magnesium, kalium en ijzer. Deze mineralen geven het masker een negatieve lading. Door de negatieve lading trekt het masker positief geladen toxines (en onzuiverheden) aan zodra het aangebracht wordt op de huid. Door de negatieve lading heeft het Morrocan Red Clay Mask een zeer reinigende en ontgiftende werking.

Tijdens het inwerken van het masker wordt een massage van nek en hoofdhuid gegeven.

De behandeling wordt afgesloten met lichttherapie, een Detox face reflextherapie (drukpuntmassage op specifieke punten in het gezicht die in verbinding staan met bepaalde organen die het lichaam helpen om sneller te ontgiften en afvalstoffen te verwijderen) en een huidolie aangepast op het huidtype.

Tip! Wil jij meer uit je behandeling halen, en het effect nog meer vergroten op het gebied van Detoxen van de huid? Boek dan een cosmetische acupunctuur behandeling extra bij deze behandeling of kies voor een extra bindweefselmassage zodat de werkstoffen nog beter opgenomen kunnen worden.

Wat gebeurt er met de huid na de Bio Peel?

Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. Het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig worden ervaren. Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid sterk verhoogd. Dit wil zeggen dat alle producten na de Bio Peel beter opgenomen worden.
Het betekent ook dat deze producten (zoals een masker) intensiever werken en ook intensiever voelen. 

De huid is gevoeliger na de Bio Peel. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werk wordt gezet. Het metabolisme van de huid krijgt een boost. De doorbloeding wordt geactiveerd en de opname van zuurstof en voedingstoffen wordt verbeterd. 

Eventuele roodheid na de behandeling trekt vanzelf weg. De dagen na de behandeling kan de huid licht gaan schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. Een volle crème of een huidolie houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn. 

Waar moet rekening mee gehouden worden na de behandeling?

- Er worden meerdere laagjes dode huidcellen verwijderd. Daarom dient de zon(nebank) minimaal 14 dagen te worden vermeden. Bij blootstelling aan de zon is het belangrijk om een SPF van minimaal 30 te gebruiken. Om verbranding van de huid te voorkomen raad ik aan om de eerste 7 dagen elke dag een SPF30-SPF50 aan te brengen doordat de huid dunner is geworden door de Bio Peel.
- De huid kan tot 48 uur na de behandeling droog en licht trekkerig aanvoelen. 
- Na enkele dagen kan de huid licht gaan schilferen. 
- Drink na de behandeling gedurende dag minimaal 2 liter water om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. Doe je dit niet dan is er meer kans op wat onzuiverheden in het gezicht, de afvalstoffen zoeken dan namelijk een plek om zich te kunnen uitscheiden.

Waar moet rekening gehouden worden vóór een Bio Peel behandeling?

- Ik adviseer om de huid voorafgaand aan de behandeling minimaal 14 dagen niet te laten harsen/waxen/suikeren.
- Chemische peeling (TCA, Jessner, Blue Peel), IPL, Laser en microdermabrasie moet minimaal 6 weken tussen zitten voordat je de Bio Peel ondergaat.
Stop gedurende 6 weken voor de behandeling met het gebruik van retinoïden (vitamine a-zuur op recept), voor de cosmetische ingrediënten retinol/retinyl/vitamine A, benzoylperoxide en andere zuren(glycol, salicyl, lactic) adviseer ik om hier 2 dagen van te voren mee te stoppen. Dit geldt ook voor lokale antibiotica en hormoonzalven.
- Tussen een Botox behandeling en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten. De Bio Peel ontgift namelijk de huid, maar ook de botuline toxine van de Botox. Dit geldt ook voor fillers i.v.m. de druk die op de huid gegeven wordt tijdens de behandeling en de mogelijke verschuiving van de fillers.- Om het resultaat van de behandeling te vergroten wordt een kuur van meerdere behandelingen aangeraden

Wanneer wordt een Bio Peel behandeling niet uitgevoerd?
Bio Peel wordt niet uitgevoerd bij;

· Actieve bacteriële, virale of schimmelinfecties
· Eczeem en psoriasis
· Koortslip
· Open wondjes
· Diabetes (onder controle met medicijngebruik mag wel)
· Huiduitslag
· Huidkanker (actinische keratose)
· Botox/fillerbehandeling ondergaan in de afgelopen 2 weken
· Zwangere dames of dames die borstvoeding geven
· Afgelopen 2 weken peelings gebruikt, of de behandelde huid laten harsen/laseren
· Medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken zoals prednison

Hoe vaak mag je een Bio Peel behandeling ondergaan?

Kuurbehandelingen worden met tussen pauzes van minimaal 7-14 dagen toegepast.
Voor een goed resultaat adviseer ik: ​
-          Minimaal 3-6 behandelingen 
-          Onderhoudsbehandeling 2-4 keer per jaar 
-          Passende verzorgingsproducten te gebruiken die tijdens de behandeling worden geadviseerd.


Bio Peel Kruidenpeeling

±60 minuten | € 87,50

In deze behandeling ligt de focus op het Detoxen van de huid.
Een ideale behandeling als je last heb van een onrustige huid, of juist een vermoeide en grauwe huid.

Aan de hand van jouw huid en huidproblemen wordt er bepaald welke Peeling er gebruikt wordt. 
(de inwerktijd kan hierbij variëren tussen de 5-15minuten)
(lees bovenstaande hoe de behandeling eruit ziet)

Deze behandeling is inclusief het verwijderen van onzuiverheden, Reflextherapie, en een nek-hoofdhuidmassage.

TIP! Voeg als ADD-ON de cosmetische acupunctuur toe om zo dieper jouw huidproblemen te kunnen aanpakken, of kies een bindweefselmassage om ervoor te zorgen dat de werkstoffen nog beter en dieper zijn werking kan doen.

(Wordt in de zomerperiode niet gegeven)

Afspraak maken


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram