Bio Peel Kruidenpeeling
Voor een gezondere en gladde huid en een zichtbare huidverbetering van binnenuit.

Wat is een Bio Peel?

Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht wordt. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie. De huid gaat zich van binnenuit herstellen, met een zichtbaar resultaat. Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Het herstelvermogen van de huid wordt direct geactiveerd. Ook worden tijdens de massage dode huidcellen effectief verwijderd waardoor je een zacht en glad gevoel van de huid ervaart.

Wat een Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden, zeewier en algen. De reden waarom wij de Bio Peel verwarmen, is om de celwanden van de kruiden- en algenextracten te verweken. Door de verweekte celwanden en de temperatuur die iets boven lichaamstemperatuur ligt, worden de voedingsstoffen optimaal opgenomen door de huidcellen. Wij gebruiken géén waterstofperoxide in onze Bio Peel. De mix is een poeder, die vlak voor gebruik ‘geactiveerd’ wordt met de Bio Peel Gel. Door de poeder samen te voegen met de gel, verandert de cellulaire structuur van de kruiden en maritieme extracten, waardoor deze goed opgenomen kunnen worden door de huid.

Er is een keuze uit 3 verschillende Bio Peelings. Afhankelijk van het huidtype en huidprobleem wordt er een bijpassende peeling gekozen.

Bio Peel Herbal Peel
Deze groene kruidenpeeling bevat een natuurlijk mix van kruiden, zeewier en algen. De spirulina alg op zich bevat al 11 vitaminen, 10 mineralen en 18 aminozuren. Omdat deze voedingstoffen makkelijk opneembaar zijn door de huid geeft de Herbal Peel een intensieve voeding boost aan de huid. Daarnaast heeft de Herbal Peel een sterk ontgiftende werking. De Herbal Peel wordt voornamelijk ingezet bij indicaties zoals rimpelvorming, verslapping en verstopte poriën.

Ideaal voor onderstaande huidproblemen:
- Huid met puistjes en/of mee-eters, onbalans
- De huid die met puistjes te maken heeft gehad (acne littekens)
- Rimpelvorming
- Verslapping van de huid
- Hyperpigmentatie, pigmentvlekken

Bio Peel Pumpkin Peel
Een powder op basis van pumpkin seeds powder met scrubdeeltjes van basilicum. De Pumpkin Peel heeft een meer enzymatische en keratolytische werking dan de Herbal Peel. Dat maakt dat deze peeling perfect in te zetten is bij hyperpigmentatie, een (dikke) verhoornde huid, een rokershuid en/of een minder sensitief gevoelige huid met weinig doorbloeding. De scrubdeeltjes van deze peeling zijn afkomstig van gedroogde basilicumblaadjes en bevatten een hoge concentratie aan verschillende vitaminen en mineralen. Deze concentratie is vele malen hoger bij gedroogde basilicum dan bij de niet gedroogde blaadjes, dit heeft ermee te maken dat in verse blaadjes veel water aanwezig is. Tijdens het drogingsproces verdampt het water uit de blaadjes waardoor we alleen nog een hoge concentratie vitaminen en mineralen overhouden. 

De Pumpkin Peel bevat een verhelderende en verwekende mix van pompoen fruit extract, limoengras en bromelaïne. Deze peeling heeft een sterk enzymatische werking en zit boordevol mineralen, Vitamine A en C en een Vitamine B complex. De Pumpkin Peel is ideaal voor de behandeling van hyperpigmentatie, een verhoornde huid of een dikke/stugge huid met weinig doorbloeding.

Ideaal voor onderstaande huidproblemen:
- doffe/vale huid, verhoornde huid
- grove poriën, veel huidreliëf
- hyperpigmentatie, pigmentvlekken

Bio Peel Amino Acid Peel
Deze powder heeft een basis van wel 20 verschillende aminozuren, waarvan 9 essentiële aminozuren die het lichaam zelf niet kan aanmaken. Eiwitten, oftewel aminozuren, zijn de bouwstenen van onze huid. De Amino Acid Peel is in te zetten bij een gevoelige huid en bij een huid met (warmvoelende) roodheden, dus ook bijvoorbeeld rosacea. Wanneer er zich problemen voordoen in de huid, dan is dit terug te zien aan een probleem in de aminozuren van de huid door een verkeerde manier van celdeling waardoor er klachten in de huid ontstaan. Deze huidproblemen pakken we het beste aan bij de basis, dus met aminozuren, waardoor de huid gestimuleerd wordt voor een betere celdeling. 

Ideaal voor onderstaande huidproblemen:
- rosacea, couperose, schilfering
- gevoelige huid
- actieve acne

Voor welke huid is dit geschikt?
De Bio Peel richt zich met name op de basaalcellenlaag. Dit is de onderste, levende laag van de opperhuid, waarin nieuwe cellen worden gevormd door celdeling. Wanneer de basaalcellenlaag in een slechte conditie is kan de huid er rood, dof, vaal of onrustig uitzien. Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de Bio Peel behandeling worden de stamcellen voorzien van de benodigde voedingstoffen. 

Hierdoor is de Bio Peel dan ook geschikt voor veel huidproblemen zoals;
- Doffe/grauwe huid
- Vermoeide huid
- Huid met puistjes/onzuivere huid
- Huid met veel oneffenheden
- Rimpelvorming/verslapping
- Grove poriën
- Onderhuidse talgbultjes
- Pigmentvorming
- Huid in onbalans

Bio Peel wordt niet uitgevoerd bij;
· Actieve bacteriële, virale of schimmelinfecties
· Eczeem en psoriasis
· Koortslip
· Open wondjes
· Diabetes (onder controle met medicijngebruik mag wel)
· Huiduitslag
· Huidkanker (actinische keratose)
· Botox/fillerbehandeling ondergaan in de afgelopen 2 weken
· Zwangere dames of dames die borstvoeding geven
· Afgelopen 2 weken peelings gebruikt, of de behandelde huid laten harsen/laseren
· Medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken zoals prednison

Verschil fruitzuurpeeling en een Bio Peel

Fruitzuren (AHA/BHA) zijn verwekende peelings, die de kitsubstantie (lijm) tussen de dode huidcellen verweken. Hierdoor kan de huid makkelijker en sneller de dode huidcellen loslaten en afschilferen. 

De AHA peelings hebben daarnaast een verhelderend effect op hyperpigmentatie en op het vasthouden van vocht in huidcellen. 

Salicylzuur is een vetoplosser en wordt met name gebruikt vanwege zijn bacteriën ontstekingsremmende kwaliteiten en de mogelijkheid om talgverstoppingen op te lossen. 

Bij een Bio Peel gaat het niet specifiek om het verweken van de kitsubstantie, maar juist om het voeden, herstellen en regenereren van binnenuit. De Bio Peel voorziet de huid van vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en sporenelementen. Op deze manier wordt de huid van binnenuit gezonder gemaakt en wordt het huideigen herstelvermogen geactiveerd. Door de scrub werking worden tevens een aantal dode huidcellagen weggenomen, waardoor de Bio Peel ook een direct zichtbaar en voelbaar resultaat geeft. 

Hoe ziet de behandeling eruit?

De huid wordt eerst gereinigd met een speciale Bio peel cleanser. Daarna wordt de verwarmde Bio peeling aangebracht. De Bio peeling wordt gedurende 5 tot 15 minuten in de hui gemasseerd (dit is afhankelijk van het huidtype en de bio peel gel die gekozen is). Tijdens het inmasseren kan de huid wat gaan tintelen of licht branderig aanvoelen, dit is een normale reactie van de huid. Indien nodig wordt daarna de huid nagekeken op onzuiverheden.

Na de massage met de kruidenpeeling wordt een 20% oplossing BioActive Niacinamide aangebracht

Niacinamide, beter bekend als vitamine B3, is een sterkte antioxidant en wordt zodra het opgenomen is door de huid omgezet in twee stoffen: NADH en NADPH. Deze stoffen zijn werkelijk alleskunners voor de huid en zeer noodzakelijk, omdat ze bij veel processen in de huid betrokken zijn. Een tekort aan deze stoffen wordt gelinkt aan meerdere huidproblemen denk aan acne, psoriasis, eczeem, rosacea, hyperpigmentatie en gele huidverkleuring door veroudering.

BioActive Niacinamide is een bioactieve vitamine. Bioactief betekent dat het lichaam deze vorm direct herkent en niet meer om hoeft te zetten, waardoor het resultaat snel zichtbaar is. De BioActive Niacinamide is een echte power-vitamine die bij veel indicaties ingezet kan worden, waaronder:
• versterken van de huidbarrière;
• verminderen van ontstekingen;
• reguleren van talgproductie;
• verkleinen en verfijnen van poriën;
• verminderen van hyperpigmentatie;
• verbetering van de algemene huidtextuur.

Hierover wordt het masker aangebracht, hierin is er keuze uit verschillende maskers afhankelijk van het huidtype.

Het Algae Hydration Mask. Zit vol met vitaminen (vitamine A, C, E, K en de B vitamines B1, B2 en B6), mineralen en eiwitten uit deze blauw/groene alg. Het masker brengt de vochtbalans van de huid in balans en heeft een snelle ontgiftende werking. De huid ziet er stralend uit en voelt gehydrateerd.

Morrocan Red Clay Mask. Dit zuigende masker is een aanrader voor de huid met puistjes, comedonen en onzuiverheden. De Rode Klei (Rhassul) is rijk aan mineralen, zoals silica, magnesium, kalium en ijzer. Deze mineralen geven het masker een negatieve lading. Door de negatieve lading trekt het masker positief geladen toxines (en onzuiverheden) aan zodra het aangebracht wordt op de huid. Door de negatieve lading heeft het Morrocan Red Clay Mask een zeer reinigende en ontgiftende werking.

Calming Yellow Clay Mask. Dit masker is op basis van gele klei, wat stimulerende en verstevigende eigenschappen heeft. Doordat het masker de huid verstevigd, zullen de roodheden minder zichtbaar zijn. De rijke mineralen in het masker helpen de zuurstoftoevoer naar de cellen te herstellen, ontgiften de huid en bevorderen een gladdere huidtextuur. Het zit boordevol mineralen, enzymen en sporenelementen zoals kalium, mangaan, fosfor en calcium. Het masker is geschikt voor een vermoeide, gemengde, olie achtige, maar vooral gevoelige huid die regeneratie en voeding nodig heeft. 

Tijdens het inwerken van het masker wordt een massage van nek en hoofdhuid gegeven.

De behandeling wordt afgesloten met LED-therapie, een Detox face reflextherapie (drukpuntmassage op specifieke punten in het gezicht die in verbinding staan met bepaalde organen die het lichaam helpen om sneller te ontgiften en afvalstoffen te verwijderen) de huid wordt gekoeld met de Cold hammer en krijgt als afsluiting een huidolie aangepast op het huidtype.

Tip! Wil jij meer uit je behandeling halen, en het effect nog meer vergroten op het gebied van Detoxen van de huid? Boek dan een cosmetische acupunctuur behandeling extra bij deze behandeling of kies voor een extra bindweefselmassage zodat de werkstoffen nog beter opgenomen kunnen worden.

Wat gebeurt er met de huid na de Bio Peel?

Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. Het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig worden ervaren. Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid sterk verhoogd. Dit wil zeggen dat alle producten na de Bio Peel beter opgenomen worden. Het betekent ook dat deze producten (zoals een masker) intensiever werken en ook intensiever voelen. 

De huid is gevoeliger na de Bio Peel. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werk wordt gezet. Het metabolisme van de huid krijgt een boost. De doorbloeding wordt geactiveerd en de opname van zuurstof en voedingstoffen wordt verbeterd. 

Eventuele roodheid na de behandeling trekt vanzelf weg. De dagen na de behandeling kan de huid licht gaan schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. Een volle crème of een huidolie houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn. 

Waar moet rekening mee gehouden worden na de behandeling?

- Er worden meerdere laagjes dode huidcellen verwijderd. Daarom dient de zon(nebank) minimaal 14 dagen te worden vermeden. Bij blootstelling aan de zon is het belangrijk om een SPF van minimaal 30 te gebruiken. Om verbranding van de huid te voorkomen raad ik aan om de eerste 7 dagen elke dag een SPF30-SPF50 aan te brengen doordat de huid dunner is geworden door de Bio Peel.
- De huid kan tot 48 uur na de behandeling droog en licht trekkerig aanvoelen. 
- Na enkele dagen kan de huid licht gaan schilferen. 
- Drink na de behandeling gedurende dag minimaal 2 liter water om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren. Doe je dit niet dan is er meer kans op wat onzuiverheden in het gezicht, de afvalstoffen zoeken dan namelijk een plek om zich te kunnen uitscheiden.

Waar moet rekening gehouden worden vóór een Bio Peel behandeling?

- Ik adviseer om de huid voorafgaand aan de behandeling minimaal 14 dagen niet te laten harsen/waxen/suikeren.
- Chemische peeling (TCA, Jessner, Blue Peel), IPL, Laser en microdermabrasie moet minimaal 6 weken tussen zitten voordat je de Bio Peel ondergaat.
Stop gedurende 6 weken voor de behandeling met het gebruik van retinoïden (vitamine a-zuur op recept), voor de cosmetische ingrediënten retinol/retinyl/vitamine A, benzoylperoxide en andere zuren(glycol, salicyl, lactic) adviseer ik om hier 2 dagen van te voren mee te stoppen. Dit geldt ook voor lokale antibiotica en hormoonzalven.
- Tussen een Botox behandeling en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten. De Bio Peel ontgift namelijk de huid, maar ook de botuline toxine van de Botox. Dit geldt ook voor fillers i.v.m. de druk die op de huid gegeven wordt tijdens de behandeling en de mogelijke verschuiving van de fillers.- Om het resultaat van de behandeling te vergroten wordt een kuur van meerdere behandelingen aangeraden.


Bio Peel Kruidenpeeling

±60 minuten | € 87,50

In deze behandeling ligt de focus op het Detoxen van de huid.
Een ideale behandeling als je last heb van een onrustige huid, of juist een vermoeide en grauwe huid.

Aan de hand van jouw huid en huidproblemen wordt er bepaald welke Peeling er gebruikt wordt. 
(de inwerktijd kan hierbij variëren tussen de 5-15minuten)
(lees bovenstaande hoe de behandeling eruit ziet)

Deze behandeling is inclusief het verwijderen van onzuiverheden, LED-therapie, reflextherapie, en een nek-hoofdhuidmassage.

TIP! Voeg als ADD-ON de cosmetische acupunctuur toe om zo dieper jouw huidproblemen te kunnen aanpakken, of kies een bindweefselmassage om ervoor te zorgen dat de werkstoffen nog beter en dieper zijn werking kan doen.

(Wordt in de zomerperiode niet gegeven)

Afspraak maken


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram