Huidverzorging en huidverbetering: het verschil

 

Huidverbetering? Wel nee, dat heb ik toch helemaal niet nodig! De meerderheid denkt bij huidverbetering al gelijk aan de plastische chirurg, botox, fillers, behandelingen met naalden of andere “enge” apparaten en behandelingen.

Dit is nergens voor nodig! Ik leg je hieruit wat het verschil is tussen huidverzorging en huidverbetering.

Huidverzorging
De meeste kiezen natuurlijk voor huidverzorging, dit is ook zeer belangrijk want dit is de basis. Door allerlei processen kan de huidconditie namelijk verstoord raken. Denk aan verkeerde producten, centrale verwarming of juist airco, slechte voeding, stress, te lang in de zon, medicijnen, roken, ziekte etc. De huid voelt dan droog/trekkerig, je ziet wat (droogte) lijntjes op je gezicht of onder je ogen, en een pukkeltje hier en daar.

We zullen dan de huid een handje moeten helpen met de juiste verzorgingsproducten. Je gebruikt een reiningsmilk en eventueel lotion en dan een dag- of nachtcrème of een 24 uurscrème. Je kan het uitbreiden met een oogcrème, serum of een masker, als je al een stap verder wilt gaan. Dit is een heel mooi begin en je bent al goed bezig. Zeker als je dit ook nog combineert met een behandeling bij een schoonheidsspecialiste dan ben je écht goed bezig. 

Wanneer we alleen de tekorten in de huid aan willen vullen, spreken we van huidverzorging. Al deze producten verzorgen namelijk alleen de bovenste laag van je huid, hierdoor voelt het weer lekker zacht en soepel aan. Maar als je de veroudering wilt vertragen dan heb je toch iets meer nodig dan deze “basis” verzorging.

Huidverbetering
Met huidverbetering ga je een stapje verder dan de bovenste laag van de huid. Huidverbetering werkt in op de diepe lagen van de opperhuid, met als doel de huid te stimuleren om nieuwe cellen aan te maken.

Als je de veroudering wilt vertragen is er meer nodig dan je reguliere verzorgingsproducten. In dit geval gaan we de tekorten aanvullen én de huid een stapje verder laten werken. Je hebt dan producten nodig met hogere werkstoffen. Een ontspanningsmassage is dan ook niet voldoende maar je hebt een activerende massage techniek nodig, zoals een bindweefselmassage.

De behandelingen bij de schoonheidsspecialiste veranderen dan ook van de ontspannende behandelingen naar de intensievere behandelingen. De celdeling activeren, zodat je huid er fris uit blijft zien en de doorbloeding stimuleren zodat je huid een boost krijgt. Er kan eventueel met apparatuur gewerkt worden die de aanmaak van collageen en elastine verhogen of die ervoor zorgen dat de hoornlaag (dit is de laag met dode huidcellen) verdunt wordt. Hier kan je denken aan de microdermabrasie of de fruitzuurbehandelingen, dit zijn beide zeer pijnloze behandelingen en je loopt echt niet een week met vellen over straat. Kortom er moet echt gewerkt worden aan je huid. 

Vanaf 25 jaar gaat langzaam de stevigheid van uw huid afnemen en bij 35 jaar spreken we al over een rijpere huid. Dit betekent niet dat we er direct oud uit zien, maar in de huid zijn deze voorbereidingen al in gang gezet. En om al die processen wat te vertragen kunnen we huidverbetering toepassen.  Op jonge leeftijd zijn deze processen vanaf de buitenkant niet altijd direct zichtbaar, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Pigmentverstoringen worden soms al opgelopen in uw kinderjaren maar kunnen pas op latere leeftijd naar buiten treden.

Het doel van huidverbetering is om deze verstoringen uit die verschillende processen zoveel mogelijk uit te stellen.  Bij een huidverbeterende behandeling gaan we uw huid dus weer aan het werk zetten om de onderliggende (niet altijd zichtbare) problemen te voorkomen en de tekorten op tijd worden aangevuld. Zo proberen wij te voorkomen dat uw huid op de lange termijn deze tekenen van veroudering gaat laten zien. Door in de salon doelgerichte behandelingen aan te bieden zoals fruitzuurpeelings, bindweefselbehandelingen ,microdermabrasie & microneedling ziet uw huid er na een behandeling weer direct gevoed en stralend uit maar zal uw huid zich ook op de langere termijn verder verbeteren waardoor er mooie langdurige resultaten worden bereikt.

Dus daarom kies ik altijd voor huidverbetering! 

Wil jij meer informatie over welke behandeling geschikt is voor jouw huid? Boek dan de Meet & Treat behandeling in.
 In deze behandeling wordt er uitgebreid besproken en bekeken wat er voor jouw huid mogelijk is.

Tot snel!

Liefs uw schoonheidsspecialiste-huidspecialist

Desirée Salomon


Wil je een afspraak maken?


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram