Massage

In de salon kan je ook een lichaamsmassage boeken van 60 of 90 minuten. Meestal wordt hierbij de voor en achterkant gemasseerd.

Omdat ik mijn volle aandacht wil richten op wat jij en jouw lichaam nodig heeft is er geen 'standaard massage'. Ik masseer vooral met gevoel en voel zo waar de blokkades in het lichaam zich bevinden.

Samen bespreken en bekijken we wat jouw lichaam op dát moment nodig heeft. Zo ervaar je altijd weer een ander soort massage. Het ene moment kan er bijvoorbeeld meer aandacht gericht worden op de benen, en de andere keer meer op de rug.

Doordat ik al veel ervaring heb met verschillende massagetechnieken, zal ik deze ook toepassen in de behandeling. Er wordt dus een combinatie gemaakt van onder andere bindweefselmassage, cupping, hotstonemassage, infraroodtherapie en ontspanningsmassage.

Het doel van deze massage is om jou weer helemaal ontspannen de deur uit te laten gaan, je lichaam en geest weer in balans te brengen en stress gerelateerde klachten te laten verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.

Wist je dat een massage van 60 minuten gelijk staat aan 8uur slaap? Dus ervaar jij veel vermoeidheid in je lichaam verwen jezelf dan eens met een massage!

Aantal minuten

Prijs

Massage 60 minuten

€ 65,00

Massage 90 minuten

€ 92,50

Hieronder volgt nog wat informatie over de technieken die kunnen worden toegepast in de massage.

Hotstone

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45-55 graden, deze worden warm gemaakt en gehouden in een speciale hotstone heater.
Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden, en afgeven aan het lichaam.

Basalt staat ook om meerdere dingen bekend namelijk;
- In basalt komen de energie van aarde en vuur samen.
- Basalt zet negatieve energieën om in positieve energie.
- Hij helpt bij het loslaten van spanningen en zo opgekropte emoties af te voeren uit het lichaam.
- Blokkades in zowel lichaam als geest worden opgeheven.
- Helpt bij verkrampingen en spierproblemen.
- Afvalstoffen worden afgevoerd.
- Helpt tegen slapeloosheid, winterhanden en voeten, aandoeningen aan de luchtwegen en spijsverteringsproblemen.

Eigenschappen bevorderen met Basalt:
- Het geeft kracht en stabiliteit op zowel mentaal, emotioneel als fysiek vlak.
- Brengt ontspanning waarbij hij op een zachte manier activeert en stimuleert.
- Basalt stimuleert het zelf helende vermogen. Het kan ondersteunen bij de verwerking van trauma’s.
- Tevens heeft de steen een positieve en heilzame werking op de vruchtbaarheid (aarde) en de geslachtsorganen (vuur).
- Werkt stimulerend op de bloedsomloop en heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel.
- Brengt geest en lichaam weer in balans.

De hot stone massage zorgt dus voor een diepe relaxatie. En zorgt weer voor meer balans tussen lichaam en geest. Ben jij een stier of kreeft als sterrenbeeld, dan werkt deze massage nog dieper in op het lichaam.

Er worden stenen gelegd op de aandachtsgebieden van het lichaam, meestal op de chakra punten van het lichaam. Dit geeft al direct een aangename warmte en ontspanning. 

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen met de stenen, Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Contra-indicaties
Iedere massage heeft een doel, maar ook een aantal belangrijke contra-indicaties (wanneer mag men niet gemasseerd worden of op aangepaste wijze).
-griep/koorts of kanker
-ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling
-(besmettelijke) huidziekten of ontstekingen/infecties & open wonden
-bij ernstige vormen van vaatziekten
-trombose & erge spataderen
-zwangerschap
-diabetes
-reuma
-brandwonden en zonnebrand
-te warme buitentemperatuur (boven de 30graden)
-bij gebruik van antidepressivum, antibiotica, ontstekingsremmers of medicatie die de rijvaardigheid kan beïnvloeden (gele sticker)

Bindweefselmassage 

Bindweefselmassage is een krachtige massage om het lichaam weer in balans te brengen. Door middel van langzame, diepe massagetechnieken met veel aandacht voor de spieren, wordt de 'energiestroom' verbeterd. Er worden ook veel met de huid 'gerold' om zo de doorbloeding op gang te brengen maar ook om het collageenproces te stimuleren. Deze techniek is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in het lichaam. Omdat de methode veel aandacht op bepaalde gebieden legt, kan je lichaam tijdens en na de massage soms wat pijn doen of gevoelig zijn. Als je een kwalitatief goede massage hebt gehad, voel je je na twee dagen een stuk beter.

Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Een bindweefselmassage helpt die blokkade op te heffen.

Na een bindweefselmassage moet je heel veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken. Je lichaam kan eventueel de dag erna wat beurs aanvoelen, maar dit is na de 2e dag al een stuk minder.

Cupping

Door middel van het aanzuigen van de huid wordt het bindweefsel verbeterd, door de stimulatie van collageen en elastine in de huid.
Deze behandeling bevordert ook het afvoeren van vet en vochtophopingen, stimuleert de bloedsomloop, bevordert de afvoer van opgehoopte vloeistoffen en toxines en verbetert de elasticiteit van het huidweefsel.


Wil je een afspraak maken?

Afspraak maken


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram