Microneedling
Voor een stralende huid die een flinke energieboost krijgt, waardoor de huid er weer voller en gezonder uit gaat zien.

Wat is microneedling?
Microneedling is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor huidverbetering (anti-aging) soms ook aangeduid als Dermapen, Mesopen of mesotherapie. Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale pen een groot aantal rechtstandige kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden door middel van ultradunne naaldjes, hierdoor is er veel minder risico op krasjes en irritatie (zoals bij een dermaroller wel kan zijn). Ook werk ik met steriele naaldenkoppen voor eenmalig gebruik. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door diepere gelegen huidlagen. Hierdoor wordt het collageenniveau in de huid hoger en wordt de huid steviger en elastischer. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden gladder en minder diep. Grove poriën is tevens een teken van verlies aan collageen rond de poriën. Door de microneedling behandeling worden de poriën weer gevuld met huid-eigen collageen, hierdoor krijgt de huid een fijnere poriestructuur. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huid-eigen, glad collageen.

Collageen 
Microneedling richt zich met name op collageenprocessen. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de Microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Het lichaam doet er ongeveer 28 dagen over om het volledige collageen weer aan te maken, en dit kan op later leeftijd nog iets langer duren. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld. Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. 

Littekens
Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen, en omdat dit ook een collageenproces is, kunnen we dit reguleren met Microneedling. Littekencollageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken Microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren. Om het collageen af te breken is het nodig om de behandeling om de 14dagen te herhalen totdat het gewenste resultaat bereikt is.

Grove poriën
Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de Microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.   

De behandeling microneedling is ideaal voor:

 • Totale huidverbetering
 • Zon-beschadigde huid
 • Pigmentvlekken
 • Acne littekens
 • Rimpels en fijne lijntjes
 • Vermoeide/doffe/rokershuid
 • Grove poriën
 • Grove huidstructuur
 • Couperose/Rosacea

Microneedling wordt niet uitgevoerd bij:

 • Actieve acne en gebruik van roaccutane
 • Actieve rosacea
 • Actieve bacteriële, virale of schimmelinfecties
 • Eczeem en psoriasis
 • Verheven wratten en moedervlekken
 • Griep en verkoudheid
 • Koortslip
 • Diabetes (onder controle met medicijngebruik mag wel)
 • Huiduitslag
 • Huidkanker
 • Botox/fillerbehandeling ondergaan in de afgelopen 2 weken
 • Zwangere dames of dames die borstvoeding geven (in overleg met arts, hierbij wordt er geen retinol gebruikt)
 • Hart- en vaatziekten
 • Afgelopen 2 weken peelings gebruikt, of de behandelde huid laten harsen/laseren
 • Medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken zoals prednison
 • Zongebruinde huid

Hoe ziet de behandeling eruit?

We starten de behandeling met de huid te reinigen met een AHA cleansing gel. De huid wordt eventueel nagelopen op onzuiverheden en deze worden verwijderd. (Let op, bij een actieve acne huid wordt deze behandeling niet gedaan)

Daarna wordt de huid voorbereid en losgemaakt door middel van een bindweefselmassage.

Tijdens de behandeling worden er twee verschillende soorten “meso-gels” aangebracht op de huid. De meso gel bevat hyaluronzuur en een vitaminecomplex bestaande uit vitamine C, E en pro-vitamine B5 en Retinol 1%, Door de Meso gel kan de pen ook gemakkelijk over de huid heen zonder dat de huidverschuivingen plaats vinden. De behandeling geeft een licht scherp, kriebelend gevoel maar is goed te verdragen. De behandeldiepte is variërend van 0,25mm tot 1,5mm dit is afhankelijk van het huidprobleem en huidconditie.

Doordat de pen vibrerende bewegingen maakt worden er verticale kleine gaatjes in de huid geprikt. Deze prikjes laten de epidermis (opperhuid) intact maar “verwonden” de huid net genoeg om de natuurlijke wondgenezing op gang te brengen. Hierdoor worden de fibroblasten geprikkeld en wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. ​

Als het hele gelaat gedaan is wordt de BioActive Vitamin C aangebracht, dit bevat 20% pure vitamine C in de bioactieve vorm (L-ascorbinezuur). Deze hoeft door het lichaam niet meer omgezet te worden en is dus de meest effectieve vorm van vitamine C. Deze speciale poeder is ontwikkelt voor opname door de huid en is dus niet vergelijkbaar met een vitamine C supplement die je inneemt. 

Na het Vitamine C concentraat wordt een speciaal Peel Off masker aangebracht op basis van Spirulina alg, Ginseng en Vitamine C. Dit masker kalmeert de huid direct en de meeste roodheid trekt al snel weg. Mocht de huid heel droog aanvoelen wordt er ook nog een Aloë Vera masker aangebracht. Tijdens het intrekken van dit masker wordt de nek en hoofdhuid gemasseerd.

Ogen en lippen kunnen als ADD-ON worden toegevoegd bij de behandeling en worden behandeld met nanoneedling.

Aan de hand van de huidwensen wordt er gebruikt gemaakt van LED-therapie.

De behandeling wordt afgesloten met een speciaal serum en een huidolie aangepast op het huidprobleem en huidtype.

Wil je nog meer uit deze behandeling halen, en heb je bijvoorbeeld last van acne littekens of grove poriën, of gewoon een hele grauwe huid? Dan is deze behandeling perfect te combineren met de microdermabrasie. (let wel op in de zomermaanden om de huid extra goed te beschermen in de zon).
Of kies voor extra Collageendraden of Cosmetische Acupunctuur om de rimpels nog beter aan te pakken.

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

Let er op dat je na de behandeling niet altijd direct resultaat zult zien, dit heeft tijd nodig. Je lichaam moet namelijk alles zelf aanmaken, microneedling zorgt alleen voor de activatie. Dit kan tot ongeveer twee weken duren maar ook enkele maanden duren voordat je resultaat ziet. 

Na de behandeling zal je huid wel wat rood aanzien, gevoelig zijn, er kan wat zwelling ontstaan en er kunnen eventueel korstjes ontstaan, je huid kan hierdoor licht gaan schilferen. Geef het de tijd om te herstellen zodat je na twee weken of langer kunt genieten van een prachtig resultaat. Het gebruik van huidverbeterende producten is dan ook aan te raden voor een optimaal resultaat.

Waar moet rekening mee gehouden worden na de behandeling?

Gedurende eerste uren na de behandeling is het contact met je gezicht af te raden i.v.m. bacteriën overdracht. 

·        De eerste 24 uur mag je het behandelde gebied alleen met water wassen.
·        De eerste 24 uur geen make-up dragen.
·        De eerste 24 uur geen producten aanbrengen, geen zonnebank, sauna vermijden en niet intensief sporten.
·        Wees 24 uur na de behandeling voorzichtig met zonlicht.
·        Breng in de zomer een zonnebrandcrème aan met hoge beschermingsfactor van minimaal SPF30.
·        Drink na de behandeling minimaal twee liter water om de afvalstoffen af te voeren. 
·        Niet krabben aan de behandelde huid.
·        Het wordt aanbevolen om gedurende één maand na de microneedling behandeling geen andere schoonheidsbehandelingen te ondergaan.
·        Voor een zo goed mogelijk resultaat te bereiken, wordt er aangeraden om na 24 uur de producten te gebruiken die zijn geadviseerd.

Waar moet rekening gehouden worden vóór een microneedling behandeling?

·       Ik adviseer om de huid voorafgaand aan de behandeling minimaal vier weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner.
·       Stop twee dagen voorafgaand aan de behandeling met het gebruik van vitamine A-zuur, retinol, benzoylperoxide of lokale antibiotica.
·       Onderga geen intensieve behandelingen (zoals harsen, peelings, laseren, botox/fillers) in het gezicht in de laatste twee weken voor de behandeling.
·       Als u overgevoelig bent voor een koortslip raad ik aan om L-lysine supplementen te slikken: twee weken voor en tijdens de kuur om een herpes uitbraak te voorkomen, of smeer een aantal dagen voor de behandeling met een koortslipvirus-remmende crème zoals Zovirax.
·        Tot slot vraag ik u om met een gereinigde huid op behandeling te komen. De huid oppervlakkig verdoven met een verdovende crème is niet nodig.

MICRONEEDLING

±75 minuten | € 110,-

Heb jij een vermoeide huid, grauwe huid, of beginnen de lijntjes zichtbaar te worden?
Of wil jij gewoon een goede boost voor de huid?

Dan is deze behandeling de perfecte keuze!
(Hoe de gehele behandeling in zijn werking gaat lees je hierboven.)

Wil je nog meer uit deze behandeling halen heb je bijvoorbeeld een hele grauwe huid? Dan is deze behandeling perfect te combineren met de hydrodermabrasie. (let wel op in de zomermaanden om de huid extra goed te beschermen in de zon).
Of kies voor extra Collageendraden of Cosmetische Acupunctuur om de rimpels nog beter aan te pakken.


MICRONEEDLING ACNE LITTEKENS

±45 minuten | € 67,50

Heb jij last van acne littekens?

Bij deze microneedling behandeling leggen we de focus op de littekens. 
Aan de hand van jouw huidconditie wordt er vooraf een peeling gekozen.
 
Daarna behandelen we de gebieden waar de littekens zich bevinden, deze worden meestal wel wat dieper behandeld. Heb je ook nog eens grove poriën dan wordt dit ook extra meegenomen.

De behandeling wordt afgesloten met een Aloë vera gel masker, LED-Therapie en een oil elixir.

Heb je een hele grote/verslapte porie dan kan je eventueel als ADD-ON coagulatie toevoegen aan de behandeling.

Voor een zo optimaal mogelijk resultaat is het goed om de behandeling in kuurverband te doen, en de producten voor thuisgebruik aan te schaffen.
Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig. Voor meer informatie neem contact op zodat we samen een behandelplan op kunnen stellen, of kies voor het kuurprogramma.

Afspraak maken


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram