TOP 5 DO's & DON'ts voor thuis

De komende weken is de salon nog gesloten i.v.m. COVID-19, dit betekend dat je jouw favoriete behandeling tijdelijk nog niet kan ondergaan. Wat misschien weer zorgt voor bepaalde huidproblemen bij het niet goed verzorgen van je huid. Of een overgrow aan haren op je gezicht, of wenkbrauwen die bijna niet meer zichtbaar zijn. 

WAT NU?! Ga in ieder geval niet zelf experimenten met verf, hars en DIY skincare.

Hieronder vind je de
top 5 DO’s & DON’ts op een rijtje wat je nu thuis kunt doen.

1. DON'T
Het zelf gaan harsen van je bovenlip of wenkbrauwen!
Bij het ontharen met een wax/hars kan je per ongeluk de huid meetrekken, waardoor je een week lang met een korst op je bovenlip of wenkbrauw rondloopt. Je brengt hierdoor alleen maar meer schade aan de huid, en mocht je er ook nog mee in de zon gaan zitten kunnen er pigmentverstoringen ontstaan. Of je kan de vorm van je wenkbrauwen verpesten. Ook kan je een allergische reactie krijgen als je niet de goede hars producten gebruikt zowel voor als na-verzorging. In de salon wordt suikerhars gebruikt, dit is een natuurlijke ontharingsmethode waar je geen allergische reactie van kunt krijgen. Ook worden er 100% natuurlijke producten voor en na het ontharen gebruikt, zo voorkom je nare reacties op de huid. Het harsen, waxen of ontharen is dus nog niet zo simpel als het lijkt, geen wonder dat een schoonheidsspecialiste opleiding wel 3 tot 4 jaar duurt. Nog even volhouden dus!

1. DO
Wat je wel kunt doen is de "verdwaalde haartjes" van de wenkbrauwen epileren met een pincet (tweezerman my favorite!) hier bedoel ik dus de haartjes die net onder je wenkbrauwlijn uitkomen, ga dus niet teveel prutsen aan de vorm. Misschien nu wel ideaal om ze te laten groeien als je ze wat voller wilt, of een andere vorm wilt. En zo ook kan je de lange haren van je bovenlip epileren absoluut NIET gaan scheren. Trek wel altijd met de haargroeirichting mee, en zorg dat je dus de hele haar pakt anders breekt hij af. Span de huid ook goed aan, anders pak je je huid mee en zo krijg je allemaal kleine wondjes. Zorg voor goed licht, een vergrootspiegel, een goede pincet met een dun “bekje” zoals de tweezerman en heel veel geduld! 

2. DON'T
Zelf verven van je wenkbrauwen.
Je ziet veel soorten wenkbrauwkits voorbijkomen in winkels, maar ga hier niet zelf mee experimenteren. Ik heb al bij zoveel klanten meegemaakt dat de kleur totaal slecht uitgepakt heeft. Een specialist heeft hier niet voor niets voor geleerd. Ik gebruik bijvoorbeeld nooit 1 specifieke kleur maar meng het altijd met nog 1 of 2 andere kleuren, het is dus beter om dit over te laten aan iemand die er verstand van heeft. En heb je bijvoorbeeld een ali express verfje of een ander cheapy versie gekocht, kan je huid daar allergisch op reageren. Loop je straks dus én met de verkeerde kleur rond én met gezwollen ogen. In de salon zijn de verfproducten namelijk vegan en dierproefvrij, wel zo fijn om te weten!

2. DO
Bijtekenen van je wenkbrauwen.
Wat je wel kunt doen is het bijtekenen van je wenkbrauwen tot die tijd met een wenkbrauwpoeder (of een oogschaduw in een goede kleur) met een klein dun/schuin kwastje, of wenkbrauwpotlood. (liever geen oogpotlood want deze zijn meestal te intensief van kleur, en de punt is meestal te zacht). Maar ook kun je kiezen voor een wenkbrauwgel zoals de GrandeBrow-fill van Grande Cosmetics, dit is een getinte wenkbrauw gel verkrijgbaar in light & dark. Deze tinted brow bevat mini fibers en peptiden en hecht zelfs aan de fijnste wenkbrauwen, waardoor ze voller en meer gedefinieerd lijken, want ze vullen zelfs de dunne plekjes op. Het bevat een langhoudende en waterbestendige formule, en dekt zelfs op grijze haartjes. Ook zitten er verzorgende ingrediënten in die voorkomt dat de haartjes afbreken. Absoluut 1 van mijn favorieten producten.

3. DON'T
Zelfgemaakte maskers of peelings proberen.
Ik zie veel variaties langskomen, een peeling maken met zout, suiker of andere agressieve producten. Maskers met fruit, zuivels en noem maar op. Je ziet veel DIY skincare producten voorbijkomen. Ik ben niet altijd een grote voorstander van het zelf in elkaar knutselen van huidverzorgingsproducten. Zonder bewaarstoffen bederven producten snel en de ingrediënten uit de ‘keuken’ zijn niet altijd even ‘puur’ en ‘werkzaam’ als de producten die in cosmeticaproducten gebruikt worden. Daarnaast lukt het vaak niet goed om ingrediënten goed te verwerken zodat ze ook echt wat voor de huid doen. Probleemhuiden kunnen hier ook nog eens heftig op reageren, sommige fruitextracten zoals papaya moet je bijvoorbeeld niet gebruiken want uit onderzoek is gebleken dat mensen met een latex allergie ook hier allergisch voor zijn. Er gaat daarom niet voor niets veel tijd in onderzoeken zitten om een goed product te maken.

3. DO
Investeer liever in een goed huidverzorgingsproduct die speciaal bij jouw huidtype past en die je huidproblemen ook nog eens verminderen. Crème maskers (zoals het Double+ masker van ik skin perfection) zijn ideaal voor de droge/vochtarme, normale en gevoelige huid, ook kan je een dikke laag van je 24h crème (beste de recover+ 24h crème) aanbrengen om een maskereffect te creëren. Je kan het masker het beste aanbrengen als je huid nog wat nat is; uit onderzoek is gebleken dat bepaalde wateroplosbare werkzame ingrediënten dan beter in je huid dringen. Bovendien hou je zo ook beter vocht vast. De poedermaskers die dus hard worden en indrogen, zijn geschikt voor de vette, acne huid of normale en gecombineerde huid. En erg goed masker om te gebruiken is het Bamboo Detox+ masker. 

4. DON'T
Puistjes uitdrukken! Dit is misschien wel de allerbelangrijkste. Heb je een pukkel gespot? Blijf er van af! Vooral pukkels die nog geen witte kop hebben moet je absoluut niet aanzitten!

4. DO
Wil je er wel graag vanaf? Reinig dan natuurlijk van te voren goed je huid. Wat je niet wilt, is dat je straks een nog groter puistje hebt. Je moet zorgen dat het talg naar buiten kan komen. Je kunt daarvoor een piepklein openingetje creëren met een steriel naaldje. Zorg dat je met een écht scherp en klein naaldje werkt, zodat je alleen een miniscule opening maakt en niet nog meer schade toebrengt. Als je geen nieuw naaldje hebt, dan moet je de naald is steriel maken. Bijvoorbeeld door deze door een vlammetje te halen of wat alcohol.

Prik een kleine opening net iets schuin in het puistje zodat de druk eraf is en druk hem voorzichtig dus niet te hard knijpen, zonder de huid teveel te beschadigen uit. Druk dus niet met je nagels! Doe eventueel tissues om je vingers heen en druk dan je puistje uit, of gebruik wattenstaafjes. Ga niet al te lang door met drukken, stop zodra je bloed zit. Prik alleen een puistje uit die een wittige kop heeft, dus niet die rode dikke bult die je ineens ziet. Gebruik in ieder geval en salicyl acid om de ontstekingen en puistjes te verminderen en te voorkomen dit kan je ’s avonds onder je 24h crème aanbrengen. Gebruik overdag wel altijd een SPF als je zuren zoals salicyl gaat gebruiken.

5. DON'T
Slapen met make-up nog op!
Deze kennen we allemaal wel maar is dan ook niet onbelangrijk. Je versnelt hierdoor niet alleen het verouderingsproces, maar ook creëer je veel sneller onzuiverheden op de huid. Je wilt je natuurlijk niet de volgende dag schuldig voelen voor dat puistje die je in de ochtend ineens ziet.

5. DO
2x per dag je gezicht reinigen.
Weet je van jezelf al dat je 's avonds toch niet je gezicht gaat reinigen? Omdat je te moe bent, of geen zin en tijd hebt? Doe het dan al eerder, bijvoorbeeld na het eten als je toch niet meer het huis uit hoeft. Gebruik bijvoorbeeld deze leuke beautytool de Cleansponge. Deze is ideaal om je (oog)make-up eraf te halen. Het is een snellere manier en geen gedoe met wattenschijfjes, je kan hem daarna gewoon uitwassen en hergebruiken! Alles wat je nodig heb is alleen water. Zo doe je ook nog eens zuiniger met je reinigingsproduct. Daarna nog wel even je gezicht met SILK reinigen hé, maar dat snap je natuurlijk wel ;) 

Ik hoop dat je wat met de tips kan. Voor nu is het nog even volhouden totdat de schoonheidssalon weer open mag!

Zorg goed voor jezelf en elkaar! 

 

Producten shoppen?

 


 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram