Wordt mijn acne beter van de zon? 

Je kent het wel, je bent op zonvakantie geweest en JA je puistjes zijn ineens een stuk minder of zelfs helemaal weg! Je hoort dan ook van veel mensen, ja door de zon wordt mijn huid echt een stuk rustiger. Maar de vraag is, is dat daadwerkelijk ook echt zo?

Herken je dat? Je bent heerlijk op vakantie geweest, je hebt van de zon kunnen genieten, heerlijk kunnen ontspannen, en je acne is ook nog eens een stuk minder! Maar dan…je bent weer een paar dagen thuis, je huid ziet er steeds weer onrustiger uit, en natuurlijk denk je dat het komt omdat je gewoon veel stress heb en WEER aan VAKANTIE toe ben, want die zon ja die deed het natuurlijk super goed voor je huid!

Is de zon nou echt zo goed voor mijn acne? 
Helaas moet ik je teleurstellen, dit is een veelvoorkomende fout van vele!

De huid ziet er inderdaad rustiger uit, en puistjes zullen minder zichtbaar zijn. MAAR…dit is TIJDELIJK! De warmte van de zon zorgt ervoor dat het talg vloeibaar wordt, hierdoor LIJKEN de puistjes, bultjes een stuk minder. Het talg heeft een soort van “zomerslaapje” gedaan, en komt daarna weer leuk opzetten als gevolg dat je weer een “uitbarsting” krijgt. Maar het feit is dat het helemaal nooit weg is geweest! Want om eerlijk te zijn, als jouw acne het gevolg is van een bacterie kan de zon dit echt niet zomaar weghalen! Dan zouden we met zijn alle wel op zomervakantie gaan i.p.v. aan antibioticazalven en andere medicatie die door een arts wordt uitgeschreven.

Dus even op een rijtje. Je hebt acne, je gaat de zon in, denkt dat dit helpt maar eigenlijk zitten de bacteriën er daarna nog steeds, dacht dat de zon goed was dus gaat weer heerlijk in de zon of onder de zonnebank hiervoor. En zo kom je in een vicieuze cirkel terecht waar niks meer lijkt te helpen!

Mijn tip: Bestrijd eerst de OORZAAK van jouw acne. Dit kan een hormoonkwestie zijn, voeding of je totale levensstijl. Voordat je dus met allerlei dure crèmes gaat smeren, antibiotica en andere medicatie gaat slikken, zul je toch eerst de oorzaak van jouw acne moeten achterhalen.

En je moet echt niet de mensen geloven die zeggen, “ach het hoort er nou eenmaal bij”. Nee er is altijd wel een oplossing! En begrijp goed, dat als je naar een huisarts zal stappen hij je al snel een zalf zal voorschrijven omdat hun niet naar de oorzaak kijken. (Een huisarts heeft in totaal ook maar een paar uur studie gehad over de huid). Daarom is een huidspecialist of huidtherapeut beter om naar toe te gaan.

Bij Beauty Salomon wordt hiervoor een hele mooie behandeling gegeven namelijk de IK SKIN & ACNE behandeling, we kijken eerst van te voren door middel van een uitgebreid intake gesprek naar de oorzaak van jouw acne en passen hier de behandelingen op aan.

In de behandeling wordt gebruik gemaakt van fruitzuren, die de 2 bacteriën die acne veroorzaakt aanpakt, en er worden tips gegeven hoe je het beste de huid thuis kan verzorgen.

Wil jij ook graag van je Acne af? Of heb je misschien nog littekens van je acne?

Boek dan nu de IK SKIN & ACNE behandeling!


Want jij wil toch ook het beste voor je huid? 

Liefs uw huidspecialist,

Desirée Salomon

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram