7 redenen om naar de schoonheidsspecialist te gaan! 

Een bezoekje aan de schoonheidsspecialist wordt vaak gezien als een luxe. Iets wat je alleen doet op vakantie of voor een speciale gelegenheid. Het verzorgen van de huid valt niet bij iedereen onder “persoonlijke verzorging”.

Terwijl we wel 2 keer per jaar naar de tandarts gaan voor een reinigende behandeling. En elke paar weken ons haar gaan doen bij de kapper. Waarom zou je je huid dan niet regelmatig en goed verzorgen?

Hieronder staan de 7 belangrijkste redenen voor je op een rijtje!

1. Je bent geen expert in schoonheidsverzorging
Niet voor niets dat deze op nummer 1 staat, want dit vind ik wel één van de belangrijkste redenen. Er zijn zoveel mensen die maar gewoon wat gebruiken voor hun huid. Bijvoorbeeld omdat het lekker ruikt, fijn aanvoelt, het in de aanbieding was of dat ze het leuk vinden dat dat maskertje hard wordt. Maar zijn deze producten ook wel echt geschikt voor jouw huid? Vaak hebben mensen geen idee waar bepaalde producten voor gebruikt worden, of bij welk huidtype het hoort. En daar is een schoonheidsspecialiste voor!

Een professionele en erkende schoonheidsspecialist heeft een intensieve opleiding achter de rug en beschikt over uitgebreide kennis over het menselijk lichaam en vooral over de huid en huidverzorging. Met deze kennis en ervaring kan de schoonheidsspecialist persoonlijk advies geven over de meest adequate behandeling en de juiste producten.

Een schoonheidsspecialist werkt met hoogwaardige producten waarvan ze alle ingrediënten en hun functie en werking kent. Als je zelf producten koopt, zullen de meeste ingrediënten je weinig zeggen. Bovendien bevatten de producten in de schoonheidssalon veel meer werkstoffen, dan de beauty producten in de supermarkt of bij de drogist.

2. Je hebt last van een huidprobleem
Huidproblemen kunnen heel vervelend zijn en gaan 9 van de 10 keer niet vanzelf weg. Voor het behandelen van huidproblemen heb je intensieve behandelingen, de juiste producten en goed advies nodig. En waar krijg je dat? Bij de schoonheidsspecialist!

Zeker als je te kampen hebt met huidproblemen, is het aan te raden om een professionele schoonheidsspecialist te bezoeken. Huidproblemen zijn niet een-twee-drie verdwenen, daarvoor is een plan van aanpak nodig. Een schoonheidsspecialist analyseert je huid, huidtype en je huidproblemen en bespreekt samen met jou de mogelijkheden om jouw huid te verbeteren. Net zoals je niet na één keer naar de sportschool gaan in topvorm bent, is ook je huid niet met één keer een crèmepje aanbrengen verbeterd. De schoonheidsspecialist zal meerdere behandelingen inplannen en je advies geven voor thuis om stap voor stap je huid weer in een goede conditie te krijgen.

3. Je huid heeft het nodig!
Nog een belangrijke reden vind ik dat je huid het absoluut nodig heeft! Het verzorgen van je huid is net zo belangrijk als elke dag je tanden poetsen! Elke dag wordt onze huid blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf zoals, sigarettenrook (ook als je zelf niet rookt), uitlaatgassen, uv-straling etc. Het is daarom belangrijk om je huid thuis goed te verzorgen en regelmatig je huid grondig laat reinigen bij de schoonheidsspecialist. Want ook dat grondig reinigen doen veel mensen op een verkeerde manier, zoals even snel die pukkel uitdrukken waardoor hij er de volgende dag weer zit, of waardoor het juist erger is geworden. Niet zelf gaan prutsen dus!

4. Een moment voor jezelf
Een verwenmomentje voor jezelf is ook een uitstekende reden om naar de schoonheidsspecialist te gaan! Een bezoek aan de schoonheidsspecialist is niet alleen goed voor de huid maar is ook even een momentje voor jezelf. Je hoeft nergens aan te denken en alle aandacht is voor jou. Een moment om even lekker te relaxen terwijl je diverse schoonheidsbehandelingen ondergaat.

Wat geniet jouw voorkeur? Na een stressvolle dag zelf in de weer met schoonheidsproducten in je eigen badkamer of onbezorgd neerstrijken in de behandelstoel van de schoonheidsspecialiste? Door het hectische leven van alledag is er steeds meer behoefte aan dit soort relaxmomenten. De schoonheidsspecialist is de aangewezen persoon om je die te geven!

5. Goed voor je gezondheid!
De schoonheidsspecialist maakt je niet alleen mooier, maar ook gezonder. Doordat de meeste schoonheidsbehandelingen, als gezichtsverzorging, lichaamsmassages, ook ontspannend werken, helpen ze om stress en alle klachten die daaruit voort kunnen komen te reduceren. Maar dat niet alleen. De schoonheidsspecialist bevordert ook de gezondheid van je huid. De huid is je grootste orgaan, die je beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf (als ziekteverwekkers, temperatuurwisselingen, verontreiniging, etc.).

Een goed verzorgde huid is hier beter tegen bestand. De massages die een schoonheidsspecialiste geeft is niet alleen goed voor de huid, maar ook voor je gezondheid. Het bevordert namelijk de bloedcirculatie, voert afvalstoffen af, vermindert stress en spanning en verbetert het immuunsysteem. Hartstikke goed voor de gezondheid dus!

6. Tegen gaan van huidveroudering.
Ouder worden we (gelukkig) allemaal, alleen soms verouderd onze huid sneller dan dat we willen. Het goed verzorgen van je huid gaat huidveroudering tegen. Een huid die optimaal functioneert en is beschermd tegen schadelijke invloeden van buiten verouderd veel minder snel. Hoe vroeger je begint, hoe langer je huid jong en fris blijft.

Hiervoor zijn de bindweefselmassages of ook wel “de bootcamp voor de huid” een ideale behandeling! Ook dit is een behandeling die je niet aan jezelf kan geven, dus nog een reden om de schoonheidsspecialiste te bezoeken!

7. Visitekaartje.
Je huid is je visitekaartje, het is het eerste wat iemand ziet als hij/zij jou aankijkt. En daarom super belangrijk om er voor te zorgen dat je er op je best uit ziet! Doordat je huid er goed en gezond uit ziet zul je merken dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Niemand zal met veel zelfvertrouwen rondlopen wanneer diegene onder de pukkels of andere oneffenheden zit. Zorg ervoor dat je zelfvertrouwen krijgt met je eigen huid!

Er zijn nog genoeg andere redenen om je huid goed te verzorgen en regelmatig naar de schoonheidsspecialist te gaan. Maar waar het allemaal op neer komt is dat je huid het nodig heeft. En jij ook!

Gun jezelf daarom elke maand 1 momentje om naar de schoonheidsspecialist te gaan.

Want jij en jouw huid verdienen het om in het zonnetje gezet te worden!

En nu je genoeg redenen heb gezien, en jezelf een moment gunt, boek dan snel je afspraak!

Zie ik je snel?  

Liefs uw schoonheidsspecialiste-huidspecialist

Desirée Salomon


Wil je een afspraak maken?

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram