Anti-Cellulite Massage

Bij deze massage worden de probleemzones zoals de benen, billen en dijen aangepakt.

Tijdens deze massage maak ik gebruik van verschillende technieken waaronder cupping glass. Dit is een Chinese, zeer diepgaande techniek om hardnekkige
plaatselijke pijn en energieverstoringen te behandelen. De huid wordt hierbij licht opgetild waardoor verklevingen in de huid kunnen worden losgemaakt.  

Ook wordt de huid doormiddel van bindweefselmassage technieken behandeld, hierbij wordt de huid stevig vastgepakt en word de huid grotendeels gerold. De bindweefselmassage is een dieptemassage die de spanning opheft en de huid en onderliggend bindweefsel weer los en soepel maakt. De bloedcirculatie herstelt zich, de stofwisseling komt op gang en afvalstoffen kunnen weer beter worden afgevoerd. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd.

Ook wordt er tijdens de anti-cellulite massage de Q.Light lichttherapie toegepast met de cellulite module. De Q.Light Cellulite lichtmodule is een
gepolariseerd, oranje en nabij infraood licht en heeft een spectrum van 550-1700nm, dit betekend dat het tot in de onderste huidlagen doordringt. Hierdoor stimuleert het de doorbloeding, lymfesysteem en verstevigd het bindweefsel.

De huid wordt strakker en voelt elastischer aan. Om een blijvend effect te behouden is het goed de massage regelmatig te herhalen. Cellulite massage kan het best worden toegepast in kuurverband. Ik adviseer gemiddeld 6-10 behandelingen 1 keer per week voor het beste resultaat. 


Anti-Cellulite Massage

30 minuten | € 37,50

Massage van
achterkant benen, billen en eventueel dijen.
Inclusief Q.Light lichttherapie.

Kuurbehandeling 7 massages (6+1GRATIS) €225,-

Wat is cellulite en hoe ontstaat het?

90% van alle vrouwen heeft last van cellulite (niet te verwarren met cellulites wat een onderhuidse infectie is). Cellulite wordt vooral veroorzaakt door toename van het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Dit hormoon komt bijvoorbeeld tijdens menstruatie en zwangerschap in het vrouwelijk lichaam in hoge mate voor. Vet wordt opgeslagen waardoor vocht en afvalstoffen minder goed worden afgevoerd. 

Doordat de doorbloeding in het bindweefsel dan stagneert en de vetcellen in de huid toenemen, verhardt het bindweefsel en trekt dit de huid omlaag, waardoor ‘kussentjes’ ontstaan. 

Wanneer de ‘kussentjes’ zichtbaar worden, spreekt men van cellulite of sinaasappelhuid. Vooral vrouwen krijgen cellulite op de dijen doordat het vetweefsel voornamelijk onder de huid ligt. 

Ook spelen de cyclische hormoonveranderingen een grote rol; de bindweefselbanden (collageenbanden of retinacula cutis) in het vetweefsel zwellen door de invloed van oestrogeen op.

Bij mannen komt cellulite nauwelijks voor omdat de structuur van het bindweefsel bij mannen anders is dan bij vrouwen. De vrouwelijke lederhuid (dermis) is soepeler en het onderhuidse vetweefsel (subcutis) bevat bij vrouwen meer vetcellen dan bij mannen. De bindweefselbanden zijn bij mannen als een net in elkaar geweven. Bij een vrouw liggen deze parallel (dekbedachtig) naast elkaar. 

Groeiende vetcellen, die bij vrouwen veel groter worden dan bij mannen, komen daardoor makkelijk aan de oppervlakte. Oestrogeen maakt dat vrouwen het vet voornamelijk aan de billen en dijen opslaan. De opgezette vetcellen stremmen de afvoer van het bloed en lymfe waardoor water in het omliggende weefsel geperst wordt. Dit zorgt ervoor dat de huid extra opzet.

Wat kan je er zelf aan doen?

Om cellulite effectief aan te kunnen pakken is het belangrijk een behandeling toe te passen gericht op het verminderen van het vetweefsel en het verbeteren van het onderhuid bindweefsel. Zowel voeding, leefstijl als massage zullen tegelijk ingezet moeten worden om een blijvend effect te krijgen.

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om cellulite tegen te gaan. Als je cellulite hebt, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van af. Voeding, sport en kleine behandelingen die jezelf thuis kunt doen, kunnen je echt al een heel stuk helpen. Ook helpen onderstaande tips als je sneller vocht vasthoudt op bepaalde delen van je lichaam zoals je benen, billen of buik.

Hieronder de tips die je zelf nog kunt toepassen. Het beste is, als je deze tips doorleest ze dan 1 voor 1 probeert toe te passen in je dagelijkse leven.

Tip 1: Sport 

 • Hardlopen is goed voor je boven benen, billen en zelfs je buikspieren. Zorg er wel voor dat je de juiste houding aanneemt tijdens het hardlopen.
 • Benen trainen als je naar de sportschool gaat, dit kunnen squads zijn, lunges, of gewoon wat apparaten gericht op de benen.
 • Naast het feit dat een massage erg prettig is, kan het ook nog eens je spieren ontspannen! Erg positief voor cellulite!

Tip 2: Voeding

 • Water drinken! Drink minimaal 6-8 glazen per dag en probeer frisdranken te laten staan. Daarnaast zitten er is frisdranken ook nog eens slechte suikers.
 • Brandnetelthee! Dit werkt zuiverend voor het lichaam, ook kruidenthee is goed maar let wel op dat er niet teveel cafeïne in zit.
 • Eiwitten zorgen voor de spieren en bevorderen de afvoering van afvalstoffen. Eet dus voldoende eiwitten.
 • Eet niet teveel zout. (Laat de zakjes, pakjes dus liever achterwege)
  Niet alleen in de voor de hand liggende producten zoals drop en gezouten nootjes zit veel zout, maar ook in brood, zuurkool en kaas. Drink je daarnaast veel alcohol? Alcohol stimuleert het lichaam vocht vast te houden. Ook een verhoogde bloeddruk kan een reden zijn dat je lichaam veel vocht vasthoudt. Natuurlijk is het in dit laatste geval altijd raadzaam om even een bezoekje aan de huisarts te brengen.
 • Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die extreem goed zijn in het afdrijven van vocht. Producten die vocht afdrijven en waardoor je meer gaat plassen en gif- en afvalstoffen uit je lichaam spoelt, zijn: ananas, grapefruit, rozijnen (wel vers zonder toevoegingen) asperges, bleekselderij, peterselie, appelazijn,  mierikswortel en kruidenthee.

Tip 3: Levensstijl 

 • Stop met roken (mits je dit doet). Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je eigenlijk zou moeten stoppen. Roken is slecht voor je gezondheid, daarnaast heeft het ook nog eens een grote invloed op de afbraak van collageen en elastine van de huid.
 • Stress zorgt voor veel hormonale veranderingen in je lichaam. Sommige van deze hormonen kunnen zelfs de vetvoorraad op je billen/benen beïnvloeden (negatief dan).
 • Zorg voor minimaal 30 minuten beweging per dag. Een lichaam is gemaakt om te bewegen. Doe dit dus ook!
 • Een goed gezond lichaam krijg je niet vanzelf. "Take Care" of je lichaam is daarom erg belangrijk. Een bodyscrub kan bijvoorbeeld alle dode cellen eraf wassen. Elke dag wordt ons lichaam namelijk "vervangen" door nieuwe cellen. Crèmes om je huid te hydrateren werken ook altijd goed!
 • Body cupping, 1x in de week 5-7 minuten per keer, om thuis het bindweefselproces bij te houden en te blijven stimuleren! 

 

Afspraak maken


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram