Anti Aging Acupunctuur

Cosmetische Chinese acupunctuur, is een behandelmethode die effectief en volledig natuurlijk is en die de tekenen van veroudering verminderd die veroorzaakt zijn door een disbalans in de energiebanen.

Cosmetische acupunctuur ofwel Anti-Aging acupunctuur

Anti-aging acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Binnen de TCM wordt de mens gezien als één geheel. Wat betekent dat je emoties, je mentale- en lichamelijke gesteldheid invloed hebben op elkaar, net zoals je levensstijl en je leefomgeving daar invloed op hebben.

Door ons hele leven heen zijn wij interactief bezig zowel met onszelf als met de buitenwereld. Naarmate we ouder worden begint ons lichaam en met name ons gezicht sporen te vertonen van onze leefstijl en al onze persoonlijke ervaringen. Dit tekent zich direct af in het gezicht. We spreken daarom niet voor niets over een ‘doorleefd’ gezicht.

Een bekende uitspraak is dan ook:
“Het gezicht weerspiegelt innerlijke gezondheid en de ogen zijn de spiegel van de ziel. “

Je straalt uit hoe je je voelt. Vanaf het 25ste levensjaar begint het gezicht sporen te vertonen van de levensstijl en persoonlijke ervaringen. Denk aan lachrimpels en denkrimpels of aan de manier waarop stress, milieuvervuiling, te veel zon en te veel verzuring door ongezonde voeding, hun sporen achterlaten in het gezicht.

Rimpels en lijnen in het gezicht zijn binnen de Chinese gelaatskunde het bewijs dat je je levenslessen hebt geleerd en worden meestal als een positief gegeven gezien. Volgens het schoonheidsideaal zijn rimpels en oneffenheden niet gewenst, ondanks dat rimpels bij het leven horen.

Cosmetische acupunctuur, is een behandelmethode die effectief en volledig natuurlijk is en die de tekenen van veroudering verminderd die veroorzaakt zijn door een disbalans in de energiebanen. Je kunt hierbij denken aan:

• De kin (rimpels op en rond de kin, verslappingen van de kin)
• De mond (Rimpels v.d. mondhoek, neuslippenplooi en de boven en onder lip)
• De wangen (Rimpels en verslapping van de wangen)
• De ogen (kraaienpootjes, rimpels onder de ogen, wallen, hangende oogleden/wenkbrauwen)
• Het voorhoofd (Rimpels op de frons en het voorhoofd zelf)

Wat doet anti-aging acupunctuur?
De cosmetische acupunctuurbehandeling ofwel anti-aging acupunctuur bestaat uit het inbrengen van hele kleine dunne naaldjes (intradermale) in het gelaat en de kin/hals. De naaldjes worden rechtstreeks in de rimpels aangebracht. Het lichaam wordt gestimuleerd om meer leukocyten (witte bloedlichaampjes) aan te maken, die op hun beurt de collageenproductie stimuleren.

Er wordt ook gewerkt met acupunctuurnaalden die op acupunctuurpunten gezet worden. Deze zorgen voor een verstevigend effect hebben op de gezichtspieren en zorgen voor een verbeterende doorstroming van de energie (ook wel Qì genoemd)
Qì is de levensenergie en de bron voor alle actie, functie en gedachte. Je maakt elke dag Qì door te eten en te ademen. De kracht van je Qì heeft een directe invloed op je immuunsysteem, je gevoelsleven en stress in je lijf.

Als het gezicht geprikt wordt, gaat bloed en Qì zich in het gezicht vermeerderen en transporteert het voedingsstoffen naar de cellen. Acupunctuurnaalden in het gezicht geeft een positief micro-trauma effect en dat creëert en activeert dus sneller het zelf genezend vermogen, wat dus ook meer collageen en elastine aanmaakt in het aangedane gebied. De afvalstoffen die de rimpels door verzuring veroorzaken, stimuleren ook het lymfatisch systeem.

Een anti-aging acupunctuurbehandeling is een organisch proces, dat het beste werkt in een aantal sessies. Het lichaam heeft de tijd nodig om te genezen en om de signalen van ouder worden te re- absorberen en om te zetten in verjonging.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, is afhankelijk van onder andere de conditie van je huid, de verzorging van je huid maar ook hoe je leefstijl is. Gemiddeld zijn er 6-10 behandelingen nodig. Soms is het noodzakelijk om daarna nog 1x per 3-4 maanden de behandeling te herhalen als een soort onderhoud.

Na de eerste behandeling wordt er vaak al een verbetering zichtbaar in de vorm van een verbeterende doorbloeding in het gezicht. Na zes behandelingen gaat het lichaam een maximaal aan collageen (het eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid) aanmaken, waardoor de rimpel van binnenuit wordt opgevuld. Na 10 behandelingen is er stabiliteit bereikt en kunnen de behandelingen ter ondersteuning 3-4 keer per jaar plaatsvinden.

Cosmetische acupunctuur is goed voor:
• Het zorgt voor een jeugdige uitstraling
• Het verhoogt de algehele vitaliteit
• Het hydrateert de huid
• Het stimuleert de productie van collageen en elastine
• Het vermindert de fijne lijntjes en rimpels
• Het geeft een gezonde huidskleur
• Wallen onder de ogen verminderen
• Je krijgt een steviger huid en spierspanning in het gelaat

Helaas mag het niet gegeven worden bij:

• Tijdens de zwangerschap
• Alle kankersoorten
• Zware medicatie (bètablokkers) of bij hartklachten
• Gebruik bloedverdunners boven de 80mg
• De zones waar botox, plastische chirurgie, fillers en lifters zitten kunnen niet behandeld worden. De zones waar het niet zit kan dan wel.
(na 3-6 maand mag je de zones waar het wel zat weer ondergaan)
• Diabetes
• Bloedafwijkingen

Anti-Aging acupunctuur is een goed alternatief voor o.a. Botox, lifters en fillers. Met cosmetische acupunctuur kun je alle rimpels aanpakken die je ook met chemische substanties kunt verminderen. Het grote voordeel van cosmetische acupunctuur is dat je geen neurotoxische stoffen hoeft in te spuiten.

Om de behandeling een zo goed mogelijk resultaat te kunnen geven is het van belang om niet alleen goed voor je huid te zorgen, maar ook een goede levensstijl is van belang om het resultaat zo lang mogelijk vast te houden. Je zal er dus wel voor open moeten staan om misschien een levensstijl switch te moeten maken. Tips en adviezen ontvang je uiteraard tijdens het intakegesprek.

Hoe ziet de behandeling eruit?
Voordat we beginnen met de anti-aging acupunctuur neem ik de intake met je door. Je krijgt van tevoren per mail een uitgebreide vragenlijst die hiervoor ingevuld dient te worden met betrekking tot jouw medische geschiedenis, medicijngebruik en eventuele contra-indicaties en levensstijl.

Voor het beste resultaat is het van belang om de vragen naar waarheid in te vullen. Jij geeft aan wat je “probleem” zones zijn. Aan de hand van alle vragen en wensen ga ik een behandel traject opstarten. Ook krijg je advies over wat je zelf nog kunt doen en om het ontstaan van eventuele blauwe plekjes tijdens het traject te voorkomen of tot een minimum te beperken.

Dan start ik met de behandeling, je gezicht wordt eerst gereinigd en je krijgt een Tui-na massage, dit is een soort bindweefselmassage van het gezicht om de huid soepel te maken zodat de naaldjes beter de huid in kunnen, en om blokkades in de acupunctuurpunten los te maken zodat de energie beter kan doorstromen. Bij een extreem droge huid wordt er ook nog vooraf een serum aangebracht met o.a. hyaluronzuur, vitamine c en colloïdaal goud.

Ik breng 1 naald aan in één van de voeten en 1 naald in één van de handen. Dit is om de Qì te harmoniseren. Hiermee kunnen stagnaties worden opgelost, kan het immuunsysteem versterken, brengt het lichaam weer in balans en geeft het rust.

Daarna breng ik de naalden aan in het gezicht, in het gebied waar het nodig is. We behandelen niet te veel zones tegelijk. (Intradermale naaldjes rond de ogen behandelen we pas na de 6e behandeling, om blauwe plekken te voorkomen).

Vervolgens blijven de naalden 20 minuten zitten om het lichaam in staat te stellen de behandeling op te nemen. Gedurende deze tijd raken veel mensen in een toestand tussen waken en slapen in. Een ideaal moment om je even lekker te ontspannen, maak er dus gebruik van!

Na de inwerktijd zal ik de naalden verwijderen en zal ik de huid met een Guasha steen of Jade/Rose Quarts roller masseren.
De behandeling wordt afgesloten met een bijpassende dag verzorging.

Is de behandeling pijnlijk?

Over het algemeen wordt de behandeling als pijnloos ervaren, het zijn immers extreem dunne naaldjes, niet veel dikker dan een wimpertje. Daarnaast zijn ze heel glad en scherp en de punt is ontworpen om tussen de weefsels door te dringen, niet om er doorheen te snijden om een opening te creëren. Er wordt gewerkt met individueel verpakte, steriele naalden voor éénmalig gebruik.

De naalden worden door de huid gestoken naar een acupunctuurpunt onder de huid, hier kan je een klein subtiel prikje voelen. Wanneer dit energiepunt geraakt wordt geeft dat een erg speciaal gevoel. Het gevoel dat hierbij optreedt voelt voor iedereen anders en is ook afhankelijk van het acupunctuurpunt, het wordt vaak omschreven als tintelen, druk, warmte of een elektrisch stroompje. Vaak breidt dit gevoel zich uit in het verloop van de meridiaan, of een deel van het lichaam wat aan deze meridiaan of de actie van dit punt gekoppeld is. Soms wordt er ook helemaal niks gevoeld, dit betekent echter niet dat de behandeling niet effectief zou zijn!

Het inbrengen van de naald bloedt over het algemeen niet. Soms komt er een druppeltje bloed vrij (wat soms juist een goed teken is, want dan komt er Qì vrij). Na afloop van de behandeling kan een kleine bloeduitstorting ontstaat, je ontvangt na de behandeling Arnica olie om thuis te gebruiken tegen eventuele blauwe plekken die kunnen ontstaan.

Na afloop van de acupunctuurbehandeling kunnen de plaatsen waar de naaldjes gezeten hebben nog gevoelig zijn. Dit gevoel zal na enige tijd weggaan.

Kosten Anti aging acupunctuur behandeling

Eerste afspraak
Intake + acupunctuurbehandeling 90 minuten.

€ 92,95

Vervolg behandeling
Anti aging acupunctuur Compleet 90 minuten
(inclusief masker en Gua Sha massage)

€ 92,95

Vervolg behandeling
Anti aging acupunctuur Basis 60 minuten

€ 63,-

 

Boek je een kuur van 6 behandelingen? Dan ontvang je:

• Eerste behandeling met intake kosteloos (t.w.v. €92,95)
• 2 Acupunctuurbehandelingen van 90 minuten (4e en laatste behandeling)
• 3 Acupunctuurbehandelingen van 60 minuten 

Nu voor €374,90
(alleen geldig bij het in één keer betalen van de kuur, en het gelijk inplannen van de behandelingen)
Maak een afspraak

 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram