Elektro-coagulatie van huidoneffenheden 

 

Elektro-coagulatie is een behandelmethode waarbij huidoneffenheden verwijderd kunnen worden.

Door middel van coagulatie word goedaardig huidweefsel weggebrand. Coagulatie betekend letterlijk samenklonteren. Door middel van gelijkstroom of wisselstroom te gebruiken zal de warmte ervoor zorgen dat de huidcellen verbanden waardoor de eiwitten van de huidcel gaan stollen, hierdoor zal de huid direct dichtschroeit worden en er geen littekenweefsel ontstaat. Met een steriel naaldje word de huid aangeprikt/of geschraapt en brand je de huidoneffenheid weg. De behandeling is nagenoeg pijnloos, het hangt wel van de huidoneffenheid en de plek waar het zit af. Indien gewenst kan er gebruik worden gemaakt van een verdoving crème. 

Onderstaande huidoneffenheden kunnen worden verwijderd.

Steelwratjes (fibromen)
Een steelwratje of fibroom is een goedaardige tumor van bindweefsel. Het zijn zachte elastische aangroeisel op de huid. De uitstulpingen zitten met een klein steeltje vast aan de huid. Fibromen zijn huidkleurig of bruin van kleur. Fibromen komen met name voor in ‘plooien’, bijvoorbeeld in de hals, rond de oogleden, op de romp, onder de borsten, in de liezen en de oksels.

Verruca Seborrhoica (ouderdomswratten)
Verruca seborrhoica, ook wel ouderdomswratten genoemd, is een volkomen goedaardige aangroeisel van de huid. Deze huidaandoening is het gevolg van de ouder wordende huid en komt vooral voor bij oudere mensen van boven 50 jaar. Bij zowel mannen als vrouwen komen ouderdomswratten even vaak voor. Vaak bevinden deze zich op de romp, de handruggen, onderarmen en het gelaat.

Pigmentvlekken/Ouderdomsvlekken
Ouderdomsvlekken zijn pigmentvlekken die de kop opsteken naarmate je huid veroudert. De meeste vlekken ontstaan bij mensen boven de 50 jaar, maar ze kunnen ook ontstaan op jongere leeftijd, vanaf ongeveer 30 jaar al. Ouderdomsvlekken ontstaan ten gevolg van een toename van pigment. Een ouderdomsvlek ziet eruit als een grote sproet: het zijn vlakke verkleuringen (van lichtbruin tot bijna zwart) van de huid. Kenmerkend voor ouderdomsvlekken is dat ze niet meer verdwijnen, daar waar sproeten vaak wel weer verdwijnen na verloop van tijd.

Couperose, teleangiectasieën, spider naevi's en bloedblaartjes
Dit zijn allemaal rode huidaandoeningen. Deze huidaandoeningen hebben allemaal te maken met verwijde bloedvaatjes. De rode zichtbare vaatjes bevinden
zich vaak rondom de neus, de wangen, de hals en/of decolleté. Bovengenoemde indicaties zijn onschuldig. Vaak is het cosmetisch storend en krijgen mensen met roodheden vaak nare opmerkingen te horen.

Couperose, teleangiectasieën en spider naevi's zijn vaatjes die verwijdt zijn door bijvoorbeeld leeftijd, te veel zon of medicijngebruik. De elasticiteit van de vaatwanden kan hierdoor achteruitgaan wat ervoor zorgt dat de vaatjes niet meer kunnen samentrekken. De huid kleurt dan rood en/of er zijn duidelijk zichtbare vaatjes te zien. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf, en kunnen gemakkelijk door middel van coagulatie weggehaald worden. Hiervoor zijn meestal meerdere behandelingen voor nodig.

Grove porie
Je kent ze vast wel, een grote porie die steeds maar weer verstopt raakt, of nog meer verslapt raakt en dus niet weg gaat. Er ontstaat echt een soort van "gat".

Door middel van coagulatie kan deze porie weer samensmelten en dus weer dichtgroeien. Er zijn meestal wel meerdere behandelingen nodig, afhankelijk van de grote.

Na de behandeling

 • Na de behandeling kan er roodheid en zwelling ontstaan.
 • De tweede en derde dag is het nog iets roder, de vierde dag is de huid weer rustig.
 • De huid mag alleen verzorgd en gecamoufleerd worden met de geadviseerde producten.
 • Eventuele gecoaguleerde huidrestjes die nog aan de huid zitten verkleuren en laten na verloop van tijd vanzelf los. Aanvankelijk kan de onderliggende nieuw gevormde huid wat lichter van kleur zijn dan het omliggende weefsel, maar na verloop van tijd kleurt dit bij.
 • Bij een couperose behandeling kan het 3 weken duren voordat de roodheid wegtrekt. Na 6 weken is de huid pas helemaal herstelt.
 • De behandelde huid is na de behandeling extra kwetsbaar.
 • Er kunnen korstjes ontstaan, krab deze er niet af! Deze vallen er na maximaal 10 dagen vanzelf af. Het gebied kan daarna nog wat roze van kleur zijn, dit kan in zeldzame gevallen nog tot 2 maanden aanhouden.

BELANGRIJK na de behandeling is de nazorg:

 • 4 dagen na de behandeling mag het behandelde gebied niet in aanraking komen met water of andere stoffen anders dan voorgeschreven.
 • 4 dagen na de behandeling sauna, zwembad, zweten en heftige inspanning vermijden.
 • Het behandelde gebied desinfecteren met Anti-Sept, deppen met een watje. Niet wrijven of krabben aan de plekjes!
 • 4 dagen geen make-up. De huid mag alleen gecamoufleerd worden met minerale make-up van Mineralissima.
 • 4 dagen na de behandeling zon en zonnebank vermijden en bescherm dagelijks je huid tegen zonlicht een SPF 30 of 50 en gebruik alleen de geadviseerde producten.


Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de grote van het te behandelen huidoppervlak. Over het algemeen zijn een aantal behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Hoeveel behandelingen bepaal je zelf, wanneer je helemaal tevreden bent.

Bij de behandeling van couperose geldt dat onderhoud nodig is. Er kan niet worden voorkomen, dat in de toekomst weer nieuwe vaatjes zichtbaar worden. Aan de hand van de volgende tips kun je wel de kans hierop verkleinen.

Tips om couperose zoveel als mogelijk te voorkomen:

 • Stop met roken
 • Verminder stress
 • Vermijd grote temperatuurverschillen
 • Vermijd sauna, stoombad en te heet douchen
 • Vermijd gekruid en pittig eten
 • Vermijd teveel alcohol
 • Vermijd agressieve cosmetica producten
 • Vermijd teveel zonlicht
 • Bescherm je huid dagelijks met een SPF 30 tot 50

Elektro-coagulatie per 10 minuten (tijdens een gezichtsbehandeling)

€ 14,50

Elektro-coagulatie
(losse behandeling 30 minuten, inclusief reinigen & verzorging)

€ 52,-

Afspraak maken 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram